Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
11 липня 2022 р.

Озеленення Чернігова: 51 дерево магнолії, які за власні кошти придбав для міста Владислав Атрошенко, прижилися


Фото № 1

Минулого року міський голова Владислав Атрошенко за власні кошти придбав для Чернігова 51 дерево магнолії  “Кобус”, які були висаджені вздовж тротуарів біля Палацу урочистих подій. Алея з дерев, сформована молодими саджанцями, прикрасила цю локацію та зробила її більш мальовничою та затишною.

Таким чином очільник Чернігова власним прикладом показав підприємцям та тим, хто фінансово спроможний долучитися до озеленення міста, що робити його кращим може кожен, як і вписати своє ім'я в історію розвитку Чернігова.   

За словами працівників КП «Зеленбуд», усі висаджені дерева прижилися, оскільки за ними ретельно доглядали удобрювали, обробляли спеціальними розчинами від комах тощо. У спекотну літню погоду кореневу систему щодня зволожують шляхом автоматичного крапельного поливу, який підведений до кожного дерева.

На сьогодні нарощування кореневої системи цих магнолії ще в процесі. Після того як вона остаточно сформується, то і листя набуде потрібного розміру. 

Цвітіння магнолій, зазвичай, відбувається з квітня по травень. Квіти мають легкий приємний аромат та досягають 12 сантиметрів у діаметрі. Такі дерева, за умови належного догляду, можуть виростати до 6-8 метрів. 

Зазначимо, що до початку широкомасштабної війни політика міської влади в озелененні міста була такою, що замість одного зрубаного аварійного дерева у Чернігові висаджували мінімум два молодих і вже підрощених (до 8 років, з обхватом стовбура не менше 18-23 см). 

Також Чернігівський міський голова неодноразово закликав і бізнес долучитися до цього процесу у місті.  Для цього КП “Зеленбуд” розробляло відповідну програму в рамках якої підприємці могли придбати за власні кошти дерева, а вже комунальники їх мали б висадити та в подальшому доглядати.

Такий приклад першим показав Владислав Атрошенко, придбавши власним коштом п’ять десятків магнолій, які і висадили біля Палацу урочистих подій.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!