Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
8 липня 2022 р.

Відновлення міста в умовах війни. Міська рада продовжує роботу із пошуку та залучення зовнішньої допомоги для Чернігова


Фото № 1
Фото № 2

Аби допомогти Чернігову та його жителям впоратися із наслідками широкомасштабного вторгнення, органами місцевого самоврядування щоденно проводиться робота, в тому числі, і у напрямку пошуку та залучення допомоги від міжнародних організацій. 7 липня в муніципалітеті відбулася зустріч із  представниками Данської ради у справах біженців (DRC), яка надає широкий спектр допомоги особам, що постраждали внаслідок бойових дій. 

Спілкувався з представниками цієї організації секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако, який подякував їм за бажання допомогти місту. Сьогодні нам важлива абсолютна вся підтримка, яку готові запропонувати ті, кому небайдужа Україна та її люди.  

Під час зустрічі присутні обговорили декілька напрямів можливої співпраці: надання адресної допомоги чернігівцям, ремонт пошкоджених помешкань, правова допомога постраждалим, виділення грантів для підприємців, гуманітарне розмінування територій. 

Серед конкретних напрямків майбутньої роботи  допомога цієї організації з ремонтом вибитих вікон в оселях містян. 

 

Під час свого візиту у Чернігів керівник програми Массіміліано Беневеллі відвідав також пошкоджені школи і садочки міста та повідомив, що його організація розглядає можливість допомогти з їх відновленням. 

Зазначимо, що Чернігівський міський голова та члени його команда спільно працюють над тим, аби знайти та залучити фінансування, а також професійні кадри, для відновлення Чернігова. З цією метою здійснюються закордонні відрядження та відбуваються особисті зустрічі із зацікавленими в допомозі місту представниками муніципалітетів, організацій, бізнесу.

Прес-служба Чернігівської міської ради

 

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!