Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
2 липня 2022 р.

“Залучити кошти для відбудови міста – мій прямий обов’язок”. Владислав Атрошенко не зможе здійснити робоче закордонне відрядження у Швейцарію, йому відмовили у перетині державного кордону


Фото № 1

Чернігівський міський голова не зможе взяти участь у Конференції з питань відновлення України, яка відбуватиметься 4-5 липня у Швейцарії (Лугано). Прикордонники відмовили Владиславу Атрошенку у виїзді з країни, не надавши обґрунтувань свого рішення.

Очільник Чернігова мав із собою повний пакет документів, потрібних для закордонного відрядження, серед яких і офіційне запрошення від посольства Швейцарії взяти участь у Конференції. 

«Шановний пане Атрошенко. Посольство Швейцарії в Україні має честь запросити Вас на Конференцію з питань відновлення України. Цього року, коли Україна продовжує мужньо захищати свою незалежність та територіальну цілісність, підтримка зусиллям країни щодо опору, відновлення та реконструкції є важливою як ніколи», йдеться у запрошенні Посольства Швейцарії. 

Усі закордонні робочі відрядження, які планував здійснити Владислав Атрошенко, спрямовані на пошук та налагодження контактів на рівні муніципалітетів і бізнесу, які готові допомагати Чернігову відновлюватися після активних бойових  дій. Такою була і Конференція в швейцарському Лугано, участь у якій мали взяти представники понад 40 країну світу і міжнародні організації. 

Зазначимо, що два тижні тому, 19 червня, з цієї ж причини, міський голова не зміг виїхати до польського Жешува, де його чекав президент Конрад Фійолек та депутати для підписання Меморандуму про співпрацю Чернігова та Жешува. 

Чернігівський міський голова називає рішення про заборону виїзду таким, що  перешкоджає його професійній діяльності працювати на користь Чернігова.

— Хочу нагадати гравцям в політику, що Чернігів це одне з міст, яке зазнало найбільших руйнувань в Україні від російських загарбників. Використовувати будь-яку можливість, щоб залучити кошти для відбудови міста мій прямий обов’язок. Забороняти мені залучати кошти у міжнародних партнерів на відновлення міста через політичну доцільність — ницість та зрада державних інтересів, — прокоментував вже другу відмову у виїзді  очільник Чернігова Владислав Атрошенко.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!