Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
30 червня 2022 р.

Відбудова Чернігова — шанс зробити його ще кращим. Для міста розроблятимуть Концепцію розвитку


Фото № 1

Для Чернігова розроблятимуть "Концепцію розвитку". Займатиметься цим україно-бельгійська студія живої архітектури та дизайну “Yakusha”.  Рішення погоджене депутатами міської ради на засіданні позачергової сесії, 30 червня. 

Розроблення цієї концепції продиктоване часом. Повномасштабне військове вторгнення росії спричинило значні руйнування інфраструктури, житла, промислових та інших об’єктів. Працювати у нашому місті представники цієї студії почали із закінченням активних воєнних дій. Вони залучили спеціалістів із різних сфер, загальною кількістю до 60 осіб. Разом вже і вивчали як запит самих чернігівців на те, яким вони бачать своє місто, так і враховували особливості регіону, культурну спадщину та природній потенціал. 

Автори майбутньої Концепції пропонують просувати і розвивати Чернігів із позиції стійкого міста, по-перше, зважаючи на його героїчну історію, по-друге  враховувати це під час проєктування та впровадження принципів сталого розвитку при реновації. Працюватимуть і над визначенням змісту та цілей містобудівної політики у Чернігові. 

Раніше між Чернігівською міської радою  та студією архітектури та дизайну "Yakusha" був підписаний Меморандум про співпрацю, згідно якого розроблення "Концепції розвитку" здійснюватиметься на безоплатній основі без залучення коштів бюджету міста.  Майнові права на "Концепцію" та розроблені матеріали передаються муніципалітету.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!