Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
23 червня 2022 р.

"Нам варто поборотися за те, щоб відновити, там де можна, пошкоджені будинки". З бюджету Чернігова планують виділити 100 млн грн на ремонт житла


Фото № 1

У міському бюджеті Чернігова цього року передбачать кошти для відновлення пошкоджених внаслідок активних бойових дій будинків. Члени виконавчого комітету міської ради 23 червня погодили внесення відповідних змін до Комплексної цільової Програми розвитку ЖКГ на 2021-2025 роки. Наступним кроком стане і виділення самих коштів, мова про 100 млн грн. 

Зобов'язання із відновлення зруйнованого та пошкодженого приватного житла взяла на себе держава, але, зважаючи на те, що сьогодні до сих пір немає чіткого алгоритму відшкодування збитків, а людям потрібно десь жити і попереду зима, Чернігівською міською радою прийнято рішення про виділення коштів, які спрямують на ремонт житлових будинків.

— Пропонуємо фінансування програми “Реконструкція, капітальний і поточний ремонт (аварійно-відновлювальні роботи) житлового фонду”. Це пов'язано з тим, що є багато пошкоджених будинків. Були б гроші і впевненість, що можна швидко збудувати і надати житло людям, які проживають сьогодні в цих будинках, у яких несуча спроможність конструкцій збереглась, але можна його перебудувати, тому що є часткові ушкодження сьогодні. Але ми можемо прийти до того, що визнати ці будинки аварійними, ті в яких реально можна проживати, і далі піти за процедурою: аварійний будинок, а значить — відключений газ, електроенергія, вода, а людей переселити нікуди. Житлового фонду немає, коли збудуться — невідомо, держава не говорить про якісь дати  чіткі, та чесно кажучи, напевно і не може говорити в стані війни.  Немає ні бюджетів, ні розуміння коли ця війна закінчиться. 

Тому нам варто поборотися за те, щоб відновити, там де можна, ці будинки. Люди неспроможні це зробити  за свій кошт. Відповідно, ми приймаємо цю програму,  прокоментував рішення Чернігівський міський голова.  

Зазначимо, що внаслідок військової агресії російської федерації проти України ворогом завдано значних збитків житловому фонду Чернігова.  Пошкоджені 853 багатоповерхові будинки, з яких із прямим влучанням — 145.

Проводиться технічне обстеження 171 пошкодженого об'єкту житлового фонду міста, зокрема, по 141 замовником робіт виступає управління ЖКГ Чернігівської міської ради, по 29  Чернігівська ОДА та по одному житловому будинку ОЖБК 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!