Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
17 червня 2022 р.

Комунальники ЖЕК-13 ліквідовують наслідки обстрілів та бомбардувань. З 223 будинків, які вони обслуговують, 157 отримали пошкодження


Фото № 1

В управлінні КП “ЖЕК-13” знаходиться 223 житлових будинки із яких 157 постраждали  внаслідок бойових дій протягом лютого-березня 2022 року. Зафіксовані ушкодження різного ступеня,  завдані як уламками снарядів та ракет, так і внаслідок прямого попадання.  Площі побитих дахів і вікон вимірюються тисячами квадратних метрів. 

Територія обслуговування цього комунального підприємства включає Масани, Подусівку, ЗАЗ, Бойову. “Прильоти” є абсолютно скрізь, але найбільше на ЗАЗі та Масанах. 

— На сьогоднішній день дуже великий об'єм поточних ремонтів покрівель це 7 000 кв. м, виконано — 1700 кв.м. Стосовно скління, об'єм у 1100 кв.м, хлопці на сьогоднішній день виконали 200 квадратів, повідомив начальник комунального підприємства "ЖЕК-13" Віталій Красовський. 

Саме над ліквідацією цих наслідків на площах загального користування у багатоквартирних будинках і працюють робітники КП “ЖЕК-13”. Підсилила їх і бригада комунальників із Хмельницького, які були у відрядженні у нашому місті протягом цих двох тижнів. 

— На сьогоднішній день ми взяли додаткових співробітників, також працює бригада з Хмельницького, комунальники приїхали допомагати нам, велике їм дякую, говорить Віталій Красовський. 

У порівнянні із мирним часом роботи цього літа в рази більше і з усім потрібно впоратися до початку опалювального сезону. Внаслідок обстрілів та бомбардувань з авіації у Чернігові пошкоджено 850 будинків. Там, де не було прямих попадань, наразі і працюють комунальники. 

З міського бюджету на підготовку житлового фонду до зими виділено 30 млн грн, з них — 6 млн 900 тис на КП “ЖЕК-13”. Ці кошти спрямують на ремонт дахів, скління/заміну вікон, перевірку та ремонт внутрішньобудинкових мереж.

— Місця загального користування сумісна власність всіх мешканців, а квартира приватна. Ми, як комунальне підприємство, обслуговуємо будинок вцілому, місця загального користування, надаємо послуги з управління. 

Стосовно пошкоджень приватної власності, то люди повинні звернутися із заявою до поліції, також є портал Дія, потрібно зареєструватися і завантажити туди фотографії, також можна звернутися до ЦНАПу. Ці втрати буде відшкодовувати держава, але поки регламенту виплат немає, зазначає начальник КП “ЖЕК-13”. 

Органи місцевого самоврядування роблять все від себе залежне і в межах наявного фінансування, для того, аби підготувати будинки до холодної пори. Обстеження і ремонтні роботи почалися фактично з першого дня припинення активних бойових дій на околицях міста. 

Чернігівців просять вчасно сплачувати комунальні послуги

Начальник КП "ЖЕК-13" Віталій Красовський звертається до чернігівців із проханням вчасно сплачувати рахунки за комунальні послуги. Ці надходження потрібні, зокрема, для оплати праці робітників, які наразі виконують ремонти, а також дозволять профінансувати і самі роботи, які часто виявляються більш складними та дорожчими, ніж під час попереднього огляду 

— Незважаючи на складну ситуацію в країні, хотів би попросити, щоб мешканці сплачували комунальні послуги, в тому числі і послуги з управління. На сьогоднішній день це дуже важливо, так як сплачені кошти  вчасно підготовлені будинки до зимового періоду.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!