Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
11 червня 2022 р.

Пес Патрон, чашки з "руським кораблем" та інша патріотична продукція з'явилась на полицях КП "Будинок книги"


Фото № 1

КП "Будинок книги" під час активних бойових дій на території Чернігівської області "перекваліфікувалося" на волонтерський центр, який збирав гуманітарну допомогу та розподіляв її між жителями міста. Після того, як Збройні Сили України дали достойну відсіч російським окупантам та змусили їх відступити, підприємство потроху почало повертатися до своєї основної справи реалізації книжкової, канцелярської та сувенірної продукції.

За словами директора підприємства Артема Стаха, таких черг за книжками у магазині як до війни вже немає, зокрема і через завершення терміну дії "ковідної тисячі", проте чернігівці та гості міста активно купують патріотичну сувенірну продукцію, якої у магазині стало помітно більше.

— З початком війни частина магазину була задіяна для збору, розміщення та роздачі гуманітарної допомоги. Таке рішення було прийняте після попереднього узгодження з міським головою та секретарем Чернігівської міської ради.

Всі товари, які були на полицях, запакували та перенесли, а на їх місці організували волонтерський центр, який діяв протягом всього періоду воєнних дій навколо міста.

9 квітня та частина магазину, яка не була зайнята гуманітарною допомогою, почала функціонувати у звичному довоєнному режимі. Поступово, до кінця квітня, ми роздали майже всю гуманітарну допомогу, а те, що залишилось, перенесли у підвал і ще й досі продовжуємо роздавати людям.

Вже на початку травня "Будинок книги" почав працювати у звичному режимі. Принаймні, настільки звичному, наскільки це було можливо. Зараз люди активно купують сувенірну продукцію м'які іграшки, чашки, магніти, картини-розмальовки за номерами, сумки з принтами та інші речі.

Пес Патрон став дуже затребуваним, тому ми замовили ще партію цих м'яких іграшок. Також я зараз домовляюсь про створення картини-розмальовки з "російським кораблем". До речі, серія картин-розмальовок за номерами з чернігівськими пейзажами поповнилась ще двома картинами. Тепер ми маємо чотири різні малюнки, — розказав Артем Стах.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!