Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
3 червня 2022 р.

Аби підвищити обороноздатність міста, з бюджету Чернігова виділяють майже 85 млн грн


Фото № 1

На підвищення обороноздатності Чернігова з міського бюджету виділено майже 70 мільйонів гривень. Відповідне рішення прийняте на засіданні виконавчого комітету 2 червня, коли затверджувалися зміни до бюджету на 2022 рік.

Зміни, які пропонуються, є очевидними. Перерозподіл здійснюється, зокрема, по Управлінню ЖКГ. Основна сума коштів 60 млн грн знімається з утримання та розвитку доріг, з організації благоустрою населених пунктів —  поточний ремонт внутрішньодворових проїздів, знімається із будівництва об’єктів ЖКГ та інших об’єктів комунальної власності — це сквер ім. Попудренка. Всі ці кошти акумулюються і спрямуються фактично на захист нашого міста, зауважив Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Окрім цього, на минулому засіданні виконкому на заходи з територіальної оборони також було виділено 15 мільйонів гривень.

Як повідомила начальниця фінансового управління Чернігівської міської ради Олена Лисенко, зміни до бюджету стосуються й виділення коштів на купівлю 100 комплектів спецодягу для особового складу підпорядкованих підрозділів 1 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Чернігівській області, який залучався до гасіння пожеж і ліквідації наслідків з початку проведення військових дій та ворожих обстрілів у місті на загальну суму 150 тисяч гривень.

Управління освіти міськради робить перерозподіл коштів, які будуть спрямовані на ліквідацію наслідків руйнувань дитячих садочків та шкіл, на загальну суму 1,2 млн грн.

По Управлінню ЖКГ  перерозподіляються кошти 2,808 млн грн на відновлення пошкоджених будівель комунального підприємства "Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування", а також понад 2 млн грн на придбання напівпідземних контейнерів для КП «АТП-2528», які також були пошкоджені під час бойових дій.

За рахунок перерозподілу коштів Управління капітального будівництва, вони спрямовуються на виготовлення проєктних робіт по відновленню пошкоджених об'єктів. Мова про три дитсадки: №10, 26, 68 та три школи: 11-й колегіум, школи №19 та №20.  

Прес-служба Чернігівської міської ради

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!