Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
30 травня 2022 р.

У місті запрацюють нові автобусні маршрути та поїдуть тролейбуси. Транспортну мережу розширюють


Фото № 1

Черніговом поїдуть тролейбуси. З 1 червня запрацюють перші два маршрути, що стало можливим завдяки відновленню близько трьох кілометрів контактної мережі власними силами комунального підприємства “Чернігівське тролейбусне управління”. 

Рішення про затвердження маршрутів прийнято на позачерговому засіданні виконавчого комітету 30 травня. 

Зазначимо, що електротранспорт зупинився у місті 24 лютого.  За час активних бойових дій та бомбардувань Чернігова російськими окупантами зі 110 км контактної мережі пошкоджено більше 45 км, через що тролейбуси і не можуть вільно курсувати містом на сьогоднішній день. Їх роботу відновлюватимуть поступово, ремонтуючи мережу. 

З 1 червня запрацюють тролейбусні маршрути 

  • 7 А "Міська лікарня № 2 — Залізничний вокзал"  (через вул. 1-го Травня) 
  • 11 Т "вул. Незалежності — ЦУМ"  (через вул. Шевченка, Київську, Кирпоноса)

— Тролейбуси 11Т будуть рухатися по старому маршруту №11. Вони доїжджатимуть до Політеху, повертатимуть направо, на вулицю Шевченка, і далі по старій схемі маршруту №9, який розвертався біля Мегацентру. Є тільки така технічна можливість.   

7А — він у нас був колись раніше у мережі і буде їхати до вокзалу через вулицю 1-го Травня,  — повідомив начальник Управління транспорту Олександр Рижий.
 

Підтримали на виконкомі і внесення змін до автобусних маршрутів

  • 21 "Олександрівка — Автозавод" (через вул. Олександра Молодчого) 
  • 21а "Олександрівка — Автозавод" (через вул. Кирпоноса) 
  • 22 "Хімволокно — Автозавод" 
  • 23 "вул. Незалежності — вул. Пухова" 
  • 24 "Залізничний вокзал — вул. Захисників України" (через вул. Всіхсвятську) 
  • 24а "Залізничний вокзал — вул. Захисників України" (через вул. Пухова) 
  • 25 "вул. Єськова — Готель «Україна»" (через вул. Глібова) 
  • 26 "вул. Ціолковського — Річковий порт" (через вул. Любецьку) 
  • 27 "вул. Ціолковського — Міська лікарня № 2" (через вул. Текстильників) 
  • 28 "Залізничний вокзал — Яцево" (через просп. Миру) 

— Зараз додається двійка (ред. до нумерації). Ми будемо проводити наскрізну нумерацію, вже не буде за одним маршрутом, як автобуса, так і тролейбуса. Для пасажира це незручно і в принципі пасажиру немає бути різниці на якому рухомому складі він їде. 

Ми вносимо зміни в маршрут №3 (23), який рухався з вулиці Незалежності на Бобровицю, він буде закриватися, тому що запускається тролейбус. Вносяться зміни і маршрут №3 стане №23. Він буде їхати з Незалежності по вулиці Любецькій через Київську на Пухова, а з Бобровиці запускаємо новий маршрут — він буде називатися “Вокзал-Яцево",повідомив Олександр Рижий.

Щодня у місті працюватимуть 80 автобусів та тролейбусів 

Планується, що щодня виїзджатимуть на маршрути 80 одиниць техніки  —  60 автобусів і 20 тролейбусів. Всі машини великого і середнього класу.  

Ціна проїзду в електротранспорті — 6/8 гривень, в автобусах  — 12. 

Зміни в транспортну мережу внесені, зважаючи на можливості рухомого складу та поступове відновлення контактної мережі, а також, на численні звернення самих містян, що вплинуло на розроблення маршрутів. 
 

— Я хотів для чернігівців зазначити, що це тимчасові маршрути і звісно, за наявності у нас додаткових можливостей, ми будемо змінювати маршрути і збільшувати кількість одиниць в транспортній мережі. На сьогодні ми робимо те, що можемо. 

Я думаю, що у нас трошки покращиться ситуація із відновленням контактної мережі, у нас додасться тролейбусів. Тролейбуси у наявності є, треба тільки  відновити контактну мережу. Це також пов'язано із термінами виконання і проєктів, і будівельних робіт. Я сподіваюсь, що за літо ми збільшимо транспортну мережу, — зазначив під час засідання Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Прес-служба Чернігівської міської ради


 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!