Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
21 травня 2022 р.

Владислав Атрошенко візьме участь у Всесвітньому економічному форумі у Давосі. Міський голова шукає можливості, аби залучити інвестиції для відбудови Чернігова


Фото № 1

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко візьме участь у Всесвітньому економічному форумі, що цими днями відбудеться у Давосі (Швейцарія). Сьогодні очільник зруйнованого російською артилерією та авіацією міста, а також його команда, використовують кожну можливість, аби знайти допомогу і залучити кошти для відбудови Чернігова. Саме тому Владислав Атрошенко прийняв це запрошення. 

Такі масштабні заходи це не тільки дискусійні панелі, а неформальне спілкування з провідними бізнесменами, політиками та лідерами думок зі всього світу. А отже, можливість налагодити контакти, обговорити важливі питання, домовитися про фінансування для відновлення нашого міста. 

Чернігову важливо отримати підтримку, в першу чергу грошову, і Всесвітній економічний форум є тією платформою, де її можна знайти. Сьогодні потрібно використовувати кожну можливість, і якщо  з десяти спроб навіть одна буде вдала, то це успіх для міста. 

За понад місяць активних бойових дій на околицях Чернігова, а також систематичних обстрілах інших частин міста та бомбардувань, лише житловому фонду обласного центру завдано збитків у розмірі орієнтовно 4,2 млрд доларів (за оцінкою Київської школи економіки). Також значних втрат завдано інфраструктурі, соціальній сфері, закладам освіти та промисловості.  І ця сума не остаточна, адже війна триває.

Ми входимо до трійки міст, разом із Маріуполем і Харковом, які зазнали найбільших руйнувань внаслідок атак російської армії. Про це свідчить аналіз, який здійснюється в межах проєкту «Росія заплатить» командою KSE Institute.

Відбудувати місто власними коштами нереально. Можливості нашого бюджету і до війни були обмеженими, розподіляючи щороку фінансування між галузями органи місцевого самоврядування намагалися спрямувати кошти так, аби кожен з напрямків, хоч і поступово, але оновлювався та модернізувався.  Сьогодні ж казна Чернігова не має і того. 

Так, за два останніх місяці міський бюджет недоотримав 160 млн гривень. Така тенденція спостерігатиметься й надалі, зважаючи, що взагалі немає нарахувань від акцизу на пальне та алкоголь, а також податку на нерухомість та землю. Відрахування ПДФО та єдиного податку для ФОПів значно скоротилися, зважаючи, що багато підприємств та бізнесів згорнули свою діяльність повністю чи частково.  

Чернігів безумовно розраховує та чекає на фінансову підтримку держави, але також розуміє, що сьогодні першочергово всі сили та кошти спрямовані на війну, яка триває у нашій країні. 

Зокрема, з цих причин міський голова Владислав Атрошенко використовує кожну можливість, аби знайти фінансування для відновлення нашого міста, в тому числі і залучивши приватні інвестиції та міжнародну технічну допомогу і зробити все можливе, аби Чернігів не зупинився у своєму розвитку і не почав занепадати. 

Завдання органів місцевого самоврядування — повернути Чернігову конкурентоспроможність серед міст.

Рішення прийняти запрошення і поїхати на економічний форум Владислав Атрошенко прийняв після консультацій із авторитетними військовими, отримавши інформацію про низьку ймовірність сухопутної операції в напрямку Чернігова найближчим часом. 

Після повернення із відрядження Чернігівський міський голова проінформує громаду про результати свого візиту на Всесвітній економічний форум.

Довідково.  Всесвітній економічний форум — одна з найбільш знакових подій у світі бізнесу, політики, економіки. Щорічно її учасниками стають перші особи більшості країн, інвестори, бізнесмени, топ-менеджери. Загалом серед запорошених близько 2500 осіб.   Всесвітній економічний форум у Давосі проводять уже півстоліття. Його заснував бізнес-професор Женевського університету Клаус Шваб. Форум проходить з 1971 року у швейцарському курортному селищі Давос. На заході обговорюють найважливіші політичні та економічні теми, підбиваються глобальні підсумки минулого року і визначаються тренди майбутнього.

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!