Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
18 травня 2022 р.

Представлений звіт про виконання бюджету Чернігівської міської територіальної громади за І квартал 2022 року


Фото № 1

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на позачерговому засіданні 17 травня заслухав звіт начальниці фінансового управління міської ради Олени Лисенко про виконання бюджету Чернігівської міської територіальної громади за перший квартал 2022 року.

 - Виходячи з тої ситуації, яка склалася в Україні та в місті Чернігові, виконання бюджету склало 692,9 мільйони, що є 82% від затверджених призначень звітного періоду. Порівняно з минулим роком загальний обсяг зменшився на 30,8 млн грн. Зменшення відбулося як за рахунок міжбюджетних трансфертів, так і за рахунок власних надходжень, - проінформувала вона.

Зокрема, по ПДФО планувалося збільшення на 23%, а наразі 6% недоотримано до плану. І це йдеться тільки про перший квартал, у якому більша частина – до 24 лютого – була ще до війни. Зокрема, в січні наповнення бюджету було відповідно до прогнозів мирного часу.

 - У порівнянні з плановими надходженнями власні надходження недоотримані на 68,2 млн грн. А зараз за 4 місяці ми недоотримали вже 135 мільйонів, - доповіла Олена Лисенко. – Зокрема, по ПДФО є зростання надходжень від військових, але по інших найманих працівниках за перший квартал цього року місто недоотримало 53 мільйони гривень.

Щодо надходжень від інших податків ситуація наступна. Акциз недоотриманий як від пального, так і від роздрібної торгівлі у зв’язку з забороною продажу алкогольних напоїв.

Також по місцевих податках іде зменшення у зв’язку з тим, що підприємці 1-2 груп сплачують єдиний податок на пільгових умовах, податок на землю також не сплачується у зв’язку з проведенням бойових дій. Податок на нерухомість у березні ще мав сплачуватися, а з 5 квітня прийняти зміни до податкового кодексу, якими передбачається його несплата.

Відповідно до цих надходжень здійснювалися й видатки.

 - У березні взагалі тільки зарплату ми фінансували і незначні видатки по благоустрою, які могли провести. Власне, по видатковій частині майже нічого аналізувати. І наразі казначейство вчергове має проблеми з проведенням платежів, - Олена Лисенко.

За пропозицією міського голови звіт взятий до відома.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!