Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
15 квітня 2022 р.

Чернігівці разом з працівниками ДСНС прибирають уламки на розбомбленому стадіоні ім. Гагаріна (ФОТО, ВІДЕО)


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

Як відомо, вночі, 11 березня, російська авіація розбомбила у Чернігові футбольний стадіон ім. Гагаріна і бібліотеку поряд. А цього тижня чернігівці, вже кілька днів поспіль, разом із працівниками ДСНС України долучаються до прибирання на розбомбленому стадіоні . На заклик директора стадіону щодня відгукуються і приходять допомагати більше сотні мешканців міста.

Андрій Волков, директор стадіону ім. Гагаріна:

- Ця історія почалася три дні тому, після того як міська та обласна влада вирішили почати допомагати нам розбирати завали. У перший день, у дощ, прийшло більше 100 людей. Чесно кажучи, цілий день у мене сльози на очі наверталися. Я не встигав керувати, тут дуже складно було спочатку організувати. Потім процес налагодився. І знаєте, за дві години в перший день ми зробили стільки роботи, що техніка буквально вже через півтори-дві години спокійно зайшла і почала працювати. На другий день було 260 людей. Ми почали прибирання футбольного поля – для того щоб наші громадяни могли прийти пограти в футбол.

Говорять чернігівці, які на волонтерських засадах працювали над розчисткою стадіону:

Тетяна:

- Прийшла тому, що хочу допомогти рідному місту. Я тут живу поряд і дуже відчула ці вибухи. Дуже страшно, дуже, я навіть не думала що це так страшно. Тому хочеться просто допомогти рідному місту як можу.

Вадим:

- Стадіон – це ж серце нашого Чернігова. Ми – вболівальники чернігівської «Десни». Вболіваємо за наше місто, хочемо швидше його таким же красивим як воно було.

Лариса:

- Я сподіваюся, що мій чоловік буде грати в футбол. Я, чесно кажучи, за нього переживаю, щоб він ніде не напоровся на це, щоб падати м’яко було. Тут дуже багато уламків снарядів – і маленьких, і побільше. Дуже багато.

Олена:

- Ми вважаємо, що наше місто відродиться і що воно буде ще кращим ніж було. Воно було до того дуже зворушливе, а зараз, мені здається, що така велика біда має стати початком чогось більшого. Більшого розквіту. Всі маємо розуміти хто ми і на якій землі живемо. Ми це робимо для наших дітей. Тому я вважаю, що не зайвим буде кожному прийти і допомогти.

Щодня, крім вихідних, кожний може долучитися до прибирання спортивної арени міста.

На очищеній частині поля вже провели перший матч юні футболісти:

Андрій Волков, директор стадіону ім. Гагаріна:

Інфраструктура стадіону зруйнована на 80%. Зруйновані повністю, на всі 100%, всі футбольні поля – тобто на них не можна повноцінно проводити матч. Навіть на основному полі зараз наша задача прибрати його половину, яка менше постраждала. Всі чотири зали спортивні – легка, важка атлетика, бокс і футбольний зал – вони теж зруйновані практично повністю. Інфраструктура футбольного клубу – зовні стіни як би стоять, але геометрія будівлі там вже порушена. Вікон, дверей нема. Тобто на сьогодні стадіон функціонувати як олімпійський центр, яким був до бомбардування, не може.

Тим часом з’явилася інформація, що допомогу у відновленні зруйнованого рашистськими загарбниками футбольного стадіону в Чернігові обіцяє Німеччина. Про це на сторінці у ФБ написав міністр культури й інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

Німеччина та Дортмунський клуб готові допомогти відновити зруйнований російськими окупаційними військами стадіон у Чернігові.

Міністр зазначив, що Дортмундський клуб «пам’ятає свого гравця і крутого українського футболіста Андрія Ярмоленка».

«Зі свого боку, ми долучаємо до діалогу мера Владислава Атрошенко та сподіваємось, що ця чудова звістка зможе підтримати чернігівчан», — зазначив міністр.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Відео: Andrei Volkov з мережі Facebook

Фото: Стадіон Гагаріна м.Чернігів

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!