Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
4 березня 2022 р.

Владислав Атрошенко: Актуальні питання в Чернігові на 4 березня

(посилання на відео)

Слава Чернігову та чернігівцям. Ви - неймовірні!

Моє звернення щодо поточної ситуації в місті.

Основні задачі, які сьогодні виконуємо я як міський голова і моя команда. Це, в першу чергу, укріплення блокпостів, будівельні роботи. Є координація з військовими, є координація з будівельниками. Наша задача – захистити місто Чернігів.

Питання організації, підтримки тих людей, які постраждали внаслідок бомбардування. Я зараз вам даю три номери телефонів, по яких прошу не телефонувати, а тільки скидати смс на звичайний зв’язок або на вайбер.

Ці телефони:

  • 093-972-18-37
  • 098-427-42-84
  • 097-672-52-47

Я прошу всіх людей, які потребують допомоги, і так само небайдужих чернігівців, які мають совість, тверезий розум, честь і можливість допомогти – будь ласка, зорганізуйтеся, створіть чат самостійно, і хто чим може – допоможіть, прихистіть людей, які залишилися без своїх домівок, без своїх квартир.

Питанням організації ночівлі і організації їжі для цих людей ми займаємося. По номерах, які я вказав, вас направлять до старших, які займаються цими питаннями.

Крім цього люди задають питання, чи є можливість прямо сьогодні виїхати з Чернігова. Питанням «зеленого коридору» ми активно займаємося, але наразі місто Чернігів знаходиться в оперативному оточенні російського окупанта. І виїзд великими групами, автобусами, несе величезні ризики. Питання це остаточно не вирішується, але ми намагаємося цим займатися сьогодні.

Якщо маєте бажання виїхати окремо автомобілями – ви маєте право це робити, менше ризиків. Але ризик бути обстріляними є достатньо серйозним. Це ваше рішення і ваша буде відповідальність.

Щодо питання захоронення.

На сьогодні якщо людина вмирає власною смертю – телефонуйте 00-34. Людина яка відповідає за цей напрямок – директор спецкомбінату Куліш Володимир Миколайович, його мобільний телефон 067-460-19-30 [також за всіма довідками можна звертатися до двох моргів: на вул. Пирогова тел. 613-450 і в міській лікарні №2 тел. 95-61-48 - ред.] Наразі ми не маємо можливості робити захоронення на кладовищі Яцево. Це кладовище територіально знаходиться в зоні великого ризику. Тимчасове захоронення буде робитися в Ялівщині, це як з вул. 1 Травня перед магазином «Олександрівський» звернути наліво і їхати до кладовища.

Щодо людей, які вбиті внаслідок обстрілу або бомбардування, тобто з військових причин – звертатися за окремою процедурою до представників ДСНС, або військових, або прокуратури. Деталі того, як вчиняти в разі, якщо людина загинула по військових причинах – звертайтеся до міського колл-центру.

Деяка інформація щодо ушкоджень у результаті бомбардувань. Ми не маємо наразі газу в Чернігові в районах Олександрівка, Бобровиця, Стара Подусівка, ТЕЦ, Білова, Захисників України, Чорновола. Перебитий газопровід. Ми не маємо тепла в районах Олександрівка, Кільцева в районі радіоприладного заводу. Ми не маємо електропостачання: Лісковиця, Олександрівка, Бобровиця, частина Кільцевої, район ЗАЗу. У мене нема інформації щодо Чорновола – я так думаю, що там і на Чорновола зараз ця ситуація.

Шановні чернігівці, я можу некоректно називати деякі адреси – пробачте, будь ласка. До вечора нашими газівниками і Обленерго по цих адресах буде технічно відпрацьована ситуація – як, у який термін ми зможемо відновити роботу цих мереж.

З повагою до наших збройних сил, до бійців ТРО. Честь вам! Місто Чернігів було і буде українським. Слава Україні!

 

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!