Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
22 лютого 2022 р.

Владислав Атрошенко: В мене іншого паспорту немає. Україна - це моя країна. Потрібно буде її захищати зі зброєю у руках - я буду це робити особисто


Фото № 1

Сьогодні, 22 лютого, на розширеній нараді із керівниками структурних підрозділів та комунальних підприємств чернігівський міський голова Владислав Атрошенко заявив про свою готовність захищати Україну зі зброєю у руках.

- В мене іншого паспорту немає. Україна - це моя країна. Потрібно буде її захищати зі зброєю у руках - я буду це робити особисто. На сьогодні, те, що стосується бізнес напрямків, де я є акціонером, ми вкладаємо гроші в Україну, створюємо робочі місця, платимо податки. Плануємо середньотермінові та довготермінові  інвестиції і здійснюємо їх. Я вірю в Україну. Україна обов'язково відбудеться, за однієї дуже простої обставини - якщо керувати країною буде державник. Цієї обставини достатньо для того, щоб Україна вистояла і рухалась вперед. Наша держава має великий потенціал, який треба реалізувати, - сказав міський голова.

Також він зазначив, що місто працює у сталому режимі, проте в умовах напруженої військово-політичної ситуації зростають вимоги до керівників структурних підрозділів та комунальних підприємств щодо виконання ними своїх посадових обов'язків. А це, у свою чергу, збільшує їх відповідальність. На думку міського голови, зараз необхідно транслювати спокій у колективи, які мають працювати як ніколи злагоджено.

- Я впевнений у тому, що з тих подій, які зараз є, можна виокремити і позитивні речі. У людей лишається все менше ілюзій у питанні, що таке Росія і хто такий Путін. У Росії своя імперська правда. Іншої Росії не буде, інакше не буде тоді цілісної  Росії. Це імперія, її поведінка імперська та агресивна і жодних ілюзій у цьому плані вже ні в кого не має бути. Так само як і не має бути жодних ілюзій по відношенню до наших партнерів, - зазначив він. - Я вважаю, що як би це не було болісно, але і у цьому також є позитив. Бо в Європі - своя правда, у США - своя, а у Росії - своя. А нам, українцям, лишається знайти свою правду. Вона полягає в тому, щоб не слугувати комусь. Ми багато віків шукаємо кому слугувати, то Росії, то Європі, то Америці, а слугувати треба лише Україні. Розвивати її та розбудовувати. Треба відповідально обирати людей, які будуть лобіювати створення великих "якірних" підприємств. Це дозволить збільшити кількість робочих місць та вирівняти доходи на душу населення. А з рештою - стабілізувати економічну ситуацію в Україні, - наголосив Владислав Атрошенко.

Чернігівський міський голова підкреслив, що сьогодні українцям треба втриматися. А для цього потрібні твереза голова і спокій, адже нерви і хаос - це найгірші помічники у скрутній ситуації. Також він висловив своє бачення стратегії оборони українських міст:

- Що стосується реальної оборони, то найкраще рішення - це добровільно-примусовий призов резервістів та масові навчання. Треба перестати гратися з цими контрактами і всіма іншими речами. Це ми спокійно з часом реалізуємо. А сьогодні ці рейки оборони треба коригувати, бо на тих рейках, що зараз поїзд оборони країни не поїде. Необхідно зробити чіткий розрахунок кількості людей, помножити це на три зміни, додати до цього ще одну зміну, на випадок хвороб чи інших ситуацій, і призвати людей на навчання. Для того, щоб навчити їх елементарним речам вистачить три доби. А далі - видати зброю на руки, провести тренування і розподілити по об'єктам. І не треба цього боятись на сьогоднішній день. У росіян потужна армія, але танки самі по собі не їздять. Ними керують люди. І якщо у резервістів на руках будуть тисячі одиниць зброї, якщо вони будуть навчені та готові до опору, то ніхто сюди і на гарматний постріл не зайде. І все це треба робити терміново. Така моя думка.

Під час наради міський голова Чернігова вкотре зазначив: по територіальній обороні все, що місто може робити на сьогоднішній день - буде зроблено поза всякими сумнівами.



Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!