Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
21 лютого 2022 р.

У Чернігові вшанували Героїв Небесної Сотні та Героїв Дебальцевого


Фото № 1

Цими вихідними, 19 та 20 лютого, у Чернігові відбулися пам’ятні заходи, присвячені 7-й річниці проведення Дебальцівської операції та вшануванню Героїв Небесної Сотні.

Дебальцівська операція – одна з трагічних сторінок російсько-української війни на сході України. Одними з перших, хто вступив у бій з російськими найманцями, були наші земляки, зокрема, військові 13-го окремого мотопіхотного батальйону.

У 7-му річницю тих трагічних подій військові, волонтери, родини загиблих воїнів, представники влади прийшли у сквер ім. М.М.Попудренка до меморіальних стел загиблим героям Чернігівщини – учасникам АТО/ООС, щоб покласти квіти та вшанувати подвиг героїв-захисників України.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували воїнів, які віддали своє життя у боротьбі за незалежність та територіальну цілісність України. Присутні, схиливши голови, поіменно згадали усіх 190 героїв Чернігівщини, які загинули на сході України.

Заупокійну літію за полеглими захисниками України відправив керуючий Чернігівською єпархією Православної Церкви України архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій.

Наступного дня біля меморіальної стели на честь Героїв Небесної Сотні чернігівці зібралися, щоб згадати найтрагічніші дні масових розстрілів протестувальників під час Революції Гідності. Пам’ятний захід відбувся за участю учасників Майдану, військовослужбовців, родин воїнів-захисників, представників влади та громадськості.

Учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні та згадали події, які відбулися в Україні вісім років тому, коли у Києві гинули беззбойні учасники протестів. Вони боролися за ідеали демократії, права та свободи людини, європейське майбутнє України. Заупокійну літію за усіма полеглими патріотами України відправили керуючий Чернігівською єпархією Православної Церкви України архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій та настоятель храму Святої Великомучениці Катерини Православної церкви України протоієрей Роман Кіник.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!