Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
16 лютого 2022 р.

Звернення Владислава Атрошенка до чернігівців


Фото № 1

Шановні чернігівці!

Нині в Україні відбувається активне розгортання сил територіальної оборони. Враховуючи те, що наше місто прикордонне, до цього питання сьогодні особлива увага.

Власне територіальна оборона - це система загальнодержавних, воєнних і спеціальних заходів, що здійснюються у мирний час та в особливий період з метою протидії воєнним загрозам, а також для надання допомоги у захисті населення, територій, навколишнього природного середовища та майна від надзвичайних ситуацій. Тобто це охорона об'єктів критичної інфраструктури, яких на сьогодні досить багато в Чернігові. Це - об'єкти зв'язку, енергозабезпечення, водопостачання, магістральні комунікації, мости та інші об'єкти критичної інфраструктури і життєзабезпечення.

Тому, першочергове завдання підрозділів тероборони у особливий період за лічені години взяти під контроль усі ці об’єкти і забезпечити стале функціонування міста.

Територіальна оборона дасть чернігівцям можливість без тривалого відриву від основного місця роботи проходити навчальні збори, здобути необхідні бойові навички, щоб у разі потреби взяти зброю в руки й захищати своє місто!

Територіальна оборона - це справа всіх громадян. Кожен на своєму місці робить те, що має робити згідно з алгоритмом дій відповідно до ситуації.

Найкращий спосіб убезпечити Україну від подальшої військової ескалації з боку Російської Федерації, або будь-якого іншого агресора – нашими спільними діями дати чітко зрозуміти потенційному агресору, що у разі вторгнення цей агресор зазнає серйозного спротиву та незворотних втрат свого особового складу.

Ніхто не може залишатися осторонь, коли мова йде про безпеку своєї домівки, міста та країни загалом.

Законом України "Про основи національного спротиву" передбачено наступні варіанти проходження служби у підрозділах територіальної оборони:

  • у мирний час - військовослужбовцями за контрактом та за призовом особами офіцерського складу;
  • в особливий період - військовослужбовцями за контрактом, за призовом особами офіцерського складу та територіальним резервом.

Закликаю усіх бажаючих вступати до Чернігівського батальйону територіальної оборони та укласти контракт. Для довідок звертатись за телефонами +38(063) 977-57-90, +38(067) 198-60-47.

Також інформую, що цим законом передбачається можливість утворення добровольчих формувань територіальних громад. Тому всім бажаючим долучитись до національного спротиву, без укладання контракту, пропоную звертатись до відділу взаємодії з правоохоронними органами, запобігання та виявлення корупції, мобілізаційної, оборонної та спеціальної роботи Чернігівської міської ради, тел. (0462) 77-40-14.

Захистимо свій дім – захистимо рідний Чернігів! Захистимо Україну!

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!