Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
16 лютого 2022 р.

Освітяни Чернігова навчаються домедичній допомозі


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

Чернігівських педагогів навчають домедичній допомозі - діям, якими повинна володіти кожна людина.

На базі комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Чернігівської міської ради» систематично проводяться практичні семінари, де розповідають про базову підтримку та збереження життя у невідкладних станах. Протягом січня-лютого вже провели 4 таких заняття, їх учасниками стали 80 освітян міста Чернігова. Минулого року домедичній допомозі навчали школярів.

Чергове ж заняття для працівників освітніх закладів - 15 лютого - провели у приміщенні школи №19 по вул. Мстиславській, 76. Участь у ньому взяли понад 20 педагогічних працівників шкіл та дитсадків Чернігова.

Семінар тривав дві години. Проводили його сертифіковані тренери й автори проєкту Бюджету участі Ігор Білецький та Ігор Тоцький. За цей час вони навчили учасників зупиняти кровотечу за допомогою джгутів Есмарха та армійського турнікету, інших предметів, які можуть бути поруч, накладати пов'язки та робити непрямий масаж серця на манекені. На заняттях застосовували обладнання, придбане в рамках реалізації проєкту Громадського бюджету «Школа домедичної допомоги», який став переможцем у 2020 році.  

Планується, що семінари для педагогів проводитимуться й надалі. Усім охочим здобути такі важливі знання потрібно слідкувати за повідомленнями на сторінці Центру професійного розвитку педагогічних працівників.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!