Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
15 лютого 2022 р.

Сьогодні - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5

Сьогодні, 15 лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 33-а річниця виведення військ із Афганістану.

У Чернігові зранку цього дня керівники області та міста, представники громадських ветеранських організацій, члени сімей загиблих воїнів, учасники бойових дій, військовослужбовці та громадськість поклали квіти до пам’ятного знаку чернігівцям – воїнам-інтернаціоналістам на площі Дружби народів по проспекту Миру. Присутні хвилиною мовчання вшанували загиблих земляків.

Ця пам’ятна дата відзначається в Україні щорічно 15 лютого. Вона встановлена згідно з Указом Президента України «Про День вшанування учасників бойових дій на території інших держав» від 11 лютого 2004 р. № 180/2004, на підтримку ініціативи громадських організацій та з метою вшанування громадян України, які виконували військовий обов'язок на території інших держав.

Довідково: через афганське пекло свого часу пройшли близько 2 тисяч мешканців Чернігова. Чернігівщина тоді втратила 118 земляків, з них 19 - з міста Чернігова. Зараз в Україні – понад 150 тисяч ветеранів афганської війни, з них близько 8 тисяч мають поранення, понад 6 тисяч людей з інвалідністю. У той же час, багато ветеранів тієї війни захищали і зараз захищають Україну від ворожої агресії на сході держави.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!