Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
1 лютого 2022 р.

Комп’ютерне моделювання покаже доцільність руху по колу на перехресті пр. Миру – Героїв Чорнобиля


Фото № 1
Фото № 2

Про затори та можливості зміни напряму дорожнього руху на перехресті просп. Миру - вул. Героїв Чорнобиля - вул. Козацька йшлося сьогодні на щотижневій нараді у міській раді. Підняте це питання у одному з депутатських звернень, повідомив міський голова Владислав Атрошенко.

Начальник управління ЖКГ Ярослав Куц відповів, що питання зміни руху буде винесено на розгляд комісії з питань безпеки дорожнього руху. Але патрульна поліція навряд чи його погодить. По просп. Миру рух в обох напрямах із трьох смуг переходить у одну, що йде прямо, інші дві повертають направо і наліво відповідно. Розвантаження перехрестя можливе виключно через організацію руху по колу.

Наразі у розробці комп'ютерна модель кругового руху перехрестям, повідомив Ярослав Куц. Фактична інформація для моделювання отримується зйомкою квадрокоптером у годину пік. Мова йде про кількість автомобілів, що перетинає перехрестя в найзавантаженіші періоди. У моделі враховується також збільшення транспорту на дорогах міста, що очікується в найближчі роки.

На основі отриманих даних буде вирішуватися доцільність подальших робіт у майбутньому.

Міський голова Владислав Атрошенко зазначив, що рух по колу, хоч і передбачає зупинки для пропуску авто зліва, але час на зупинку і рушання у загальному значно зменшується. Це – найефективніша розв’язка не в часи пік. У пікові години все-одно буде скупчення машин. Але у інший час фактично немає червоного світла, тож ніхто нікому не заважає. Загалом, питання реорганізації руху перехрестям поки вивчається.

 

За інформацією Управління ЖКГ Чернігівської міської ради 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!