Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
31 січня 2022 р.

Комунальні служби забезпечують чистоту в місті цілодобово

+8
+5

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11

Погода в ці вихідні - снігопад, що мінявся відлигою та дощем - додала комунальникам роботи. До 10 години ранку 30 січня у Чернігові випало щонайменше 7 сантиметрів снігу. Прибирати його почали ще з 4-ої. Техніка комунального підприємства «АТП-2528» виїжджала кілька разів.

Про це на нараді чернігівського міського голови, яку оперативно зібрали у середині дня в неділю, повідомив начальник КП «АТП-2528» Руслан Волок.

- Зранку, коли сніг пішов, ми раз засипали місто піщано-сольовою сумішшю. Потім о 9-ій годині ще раз засипали піщано-сольовою сумішшю. І в 10 годин вже сіллю засипали. Зараз у 2 чи в 3 години дня ми подивимося, як воно буде текти. Будем підбивати все місто, щоб не замерзли на дорогах та перехрестях ці вали, - прокоментував він.

Тротуари, включені до комунального замовлення, від 6 години прибирали силами 11 тракторів, і продовжують у тому ж обсязі до ранку.

Пішохідні переходи та зупинки відпрацьовують 30 прибиральників та прибиральниць. Максимально задіюють свої бригади також КП «Зеленбуд» і всі міські ЖЕКи.

- Працює 48 двірників та 3 одиниці тракторів. Нам для повної очистки всіх прибудинкових територій потрібно десь 10 годин. Зараз вони на 50% почищені. Техніка працює. До 19 години території будуть звільнені, - повідомила начальниця КП «ЖЕК-13» Ольга Рогова.

Що стосується приватного сектору, то за словами керівника КП «АТП-2528», найбільш проблемні його ділянки планувалося проходити технікою в понеділок, 31 січня. Але, як стало відомо вже на ранок понеділка, у зв’язку з таненням снігу вночі, здійснення цих робіт відкладене до більшого снігопаду.

Також на цій нараді Владислав Атрошенко зробив зауваження щодо подекуди ковзких тротуарів та невивезених куп снігу біля зупинок.

- У мене прохання: зупинкові комплекси у центральній частині, і не тільки центральній, принаймні всі вулиці проспектів Миру та Перемоги, Шевченка, Рокоссовського, Любецька, Козацька, Героїв Чорнобиля – всі ці вулиці хоча би для початку ставте собі в план. Кучі, які ви понагрібали біля зупинок, треба вивозити потрошку, - зазначив він.

Зважаючи на те, що на понеділок знов обіцяють сніг, температуру близько нуля - і вже потім поступове зниження температури до мінус чотирьох і утримання прохолодної погоди десь із тиждень – міський голова попросив комунальні підприємства якомога раціональніше спланувати свою роботу, щоб забезпечити чистоту і порядок на вулицях і дворах. І в той же час - дати відпочити людям.

- Багато де на сьогоднішній день ми відступаємо від тих вимог, від тої планки, яку ми самі собі поставили. Я би просив, дуже розумно, враховуючи погодні умови, планувати сили і особового складу, і техніки для того, щоб забезпечити максимальну чистоту в місті, - наголосив він.

За інформацією КП АТП-2528, яку ми отримали на ранок понеділка, у нічну зміну з неділі на понеділок по місту працювали 10 тракторів, які чистили тротуари, і машини-«посипайки» по маршрутах транспорту. Ситуація постійно моніториться, при необхідності кількість техніки і людей готові збільшити.

 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради
Відео телеканалу "Дитинець" та КП "АТП-2528"

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!