Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
26 січня 2022 р.

Усі школи Чернігова через високий рівень захворюваності переходять на дистанційне навчання до 1 лютого


Фото № 1

У зв'язку з високим рівнем захворюваності на ГРВІ, грип та COVID, відповідно до рішення педагогічних рад закладів загальної середньої освіти міста з 27.01 до 01.02.2022 включно освітній процес у всіх школах Чернігова буде організовано з використанням дистанційних технологій для учнів всіх класів. Про це інформує Управління освіти Чернігівської міської ради.

Більше подробиць щодо цього рішення повідомив керівник управління Василь Білогура у дописи в соцмережі Facebook.

«На тлі стрімкого зростання кількості захворювань серед учнів та працівників закладів загальної середньої освіти міста, щойно провівши термінову нараду з керівниками закладів, прийнято рішення про перехід з 27.01.2022 року на навчання з використанням дистанційних технологій всіх учнів 1-11 класів. 

Це рішення ми змушені прийняти з наступних причин. Ще 21 січня лише одна школа не працювала у звичному режимі. У понеділок 24 січня – на дистанційне навчання повністю перейшли 5 шкіл. 25 січня – до них додалися ще 2 школи. Сьогодні із 599 5-11 класів у звичайному форматі навчається лише 70, а з 410 початкових класів – 201.

Крім надзвичайно високих показників захворювання на грип та ГРВІ, маємо 58 підтверджених випадків захворювання на COVID-19 серед учнів шкіл та 46 – серед працівників закладів. У той же час, у п’ятницю 21 січня мали лише 27 учнів хворих на COVID-19 та 19 працівників.

Рішення про роботу закладів загальної середньої освіти з використанням технологій дистанційного навчання прийнято до 01 лютого 2022 року. Після моніторингу рівня захворюваності буде прийнято рішення щодо подальшого формату роботи класів та шкіл в цілому», - написав він.

Також керівник управління освіти вкотре закликав усіх не нехтувати правилами індивідуального захисту, з турботою ставитися до себе та оточуючих, вживати заходи щодо профілактики захворювань.

 

Довідково: розділ "Дистанційна освіта" на сайті http://osvita.ch.ua/

 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!