Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
25 січня 2022 р.

На дистанційне навчання у Чернігові будуть переводити класи, де хворіє понад 30% учнів, і школи, де більше 50% таких класів


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

Рішенням міської Комісії з питані техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, прийнятим сьогодні, 25 січня, встановлені критерії для переведення шкіл та окремих класів у Чернігові на дистанційне навчання у зв’язку з захворюваністю учнів.

На сьогодні в закладах загальної середньої освіти міста, на жаль, зберігається динаміка зростання кількості захворювань як на ковід, так і на ГРВІ. Фактично станом на сьогодні підтверджених випадків захворювання на ковід – 53 (ще вчора було 40), тобто 13 нових. А якщо говорити про захворюваність на грип та ГРВІ, то середній показник по закладах середньої освіти міста на сьогодні – 32,4% учнів (вчора було 29%), доповів на засіданні комісії керівник міського управління освіти Василь Білогура.

- Враховуючи те, що динаміка зростання зберігається, ми маємо вживати запобіжних заходів. Пропонуємо, щоб навчальний заклад у залежності від ситуації могли приймати відповідне рішення – і відправляти на дистанційне навчання або клас, або паралель, або весь навчальний заклад. При цьому хотілось би максимально дати можливість зберегти навчання в очному режимі для початкової школи,- зазначив він.

Відповідно до цих пропозицій, які стали основою для рішення комісії, керівники закладів загальної середньої освіти міської ради мають у разі ускладнення епідемічної ситуації  приймати рішення щодо організації освітнього процесу з використанням технологій дистанційного навчання за таких умов:

  • Для здобувачів освіти окремих класів - у випадку відсутності через хворобу 30%  і більше здобувачів освіти класу;
  • Для всіх здобувачів освіти 5 – 11-х класів - у випадку організації освітнього процесу з використанням технологій дистанційного навчання для 50% і більше класів закладу освіти.

У додатковому коментарі журналістам щодо цього рішення керівник управління освіти зазначив, що після встановлення цих критеріїв кожен навчальний заклад буде орієнтуватися по своїй ситуації з захворюваністю і приймати рішення про форму навчання на педагогічній раді. Але вже зараз перевищили ці критерії та у зв’язку зі високою захворюваністю повністю перейшли на дистанційне навчання школи № 3, 4, 6, 9, частково -  №24 і 27. На підставі вже сьогоднішньої кількості хворих - школи №27 і 13 на дистанційному навчанні повністю будуть від завтрашнього дня. 

З повним текстом рішення комісії можна ознайомитися в розділі «Публічна інформація» - «Протоколи засідань комісій» на вебпорталі Чернігівської міської ради.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради.

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!