Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
25 січня 2022 р.

У понеділок в школах Чернігова були відсутні через хворобу 29% учнів

+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5

Станом на вчора у школах міста Чернігова були відсутні 32% дітей, з них по хворобі – 29%. Якщо порівнювати з попереднім тижнем, то ці цифри збільшилися у два рази. Дітей хворих на COVID-19 наразі – 40. У зв’язку з цим, на самоізоляції знаходяться 34 класи. Крім того, у кількох школах, де спостерігається великий відсоток відсутніх дітей, вже перейшли на навчання з використанням дистанційних технологій. Це заклади №3,4,6,9,24,27. Про це повідомив сьогодні, 25 січня, керівник міського управління освіти Василь Білогура на щотижневій розширеній нараді в Чернігівській міській раді.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко на це зауважив, що в більшості випадків діти хворіють на ковід у легкій формі, тому об’єктивну цифру таких хворих серед дітей насправді важко визначити.

- У цьому випадку ми дивимося не на цифру - 40, оскільки я переконаний, що вона необ’єктивна. Ми дивимося на тенденцію: іде стрімке зростання кількості хворих у школах, кількості відсутніх дітей. Тиждень до тижня – ця тенденція реально є загрозливою. Крім того, ми ще не говоримо за звичайний грип, який також у багатьох випадках переноситься надзвичайно важко, - додав він.

Виходячи з такої ситуації, на нараді було запропоновано спочатку подивитися на сьогоднішні цифри по відвідуваності. Якщо динаміка буде зростаюча, то на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка відбудеться сьогодні о 16.00 год., розглянути й прийняти рекомендації щодо подальшої роботи закладів освіти.

- У нас іде досить значне зростання і кількості хворих, і кількості дітей, відсутніх у школах. Ми вже бачимо тенденцію, і я просив би відповідних керівників у цьому контексті визначитися, по якому сценарію ми йдемо. Чи чекаємо, коли у нас умовно буде 370 хворих і коли все зупиняється, чи бачимо тенденцію, що втричі збільшена кількість хворих у Києві, бачимо Івано-Франківську область, яка вже червона, і є на сьогодні світові тенденції – заяви від медиків світового рівня, що темпи колосальні і що 100% населення перехворіє цією хворобою. То, може, ми підемо трошки на випередження цієї ситуації, зокрема, стосовно дистанційної форми освіти? Можливо на крок ми випередили б ситуацію, тому що тут питання буквально тижня. Якщо ми зараз не зреагуємо, то через тиждень ця реакція буде вимушеною і більш важкою, - вважає міський голова.

Разом з тим він зазначив, що поки ще не готовий заявити про необхідність повного переходу на дистанційну форму навчання. Принаймні, роботу початкової школи треба залишити без змін, за виключенням окремих випадків, коли може бути відсутня у класі третина дітей чи захворіє вчитель і немає заміни. У такому випадку педколективи самостійно визначатимуться.  Але тенденція щодо поширення захворювання є загрозливою, зазначив він.

- Зараз найбільш об’єктивно буде, якщо педколективи у кожному закладі за окремої ситуації будуть самі визначатися. Але якщо буде тенденція стрімкого зростання, наприклад до 60% відсутніх, то треба всіх переводити на дистанційну форму навчання, - Владислав Атрошенко.  

Міський голова також запропонував на комісії розглянути умови роботи й кінотеатрів, гіпер- та супермаркетів, усіх інших місць скупчення людей, зокрема, проведення у закладах більш жорсткої перевірки ковід-сертифікатів, носіння масок, дотримання дистанції.

За словами генерального директора Чернігівської міської лікарні №2 Владислава Кухаря, стрімке зростання захворюваності на коронавірусну інфекцію спостерігається вже другий тиждень поспіль. Тільки за минулий тиждень захворіли 900 осіб, госпіталізували 64 особи, виписали - 53. Наразі у стаціонарі знаходиться 119 осіб, з них: 83 – потребують кисневої підтримки, 3 – на апаратах-ШВЛ. Серед дітей наразі офіційно зареєстрованих хворих на COVID-19 загалом 29: з них 24 – амбулаторно, 5 – у лікарні.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!