Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
20 січня 2022 р.

Чернігівський міський голова підписав розпорядження про організацію підготовки до проміжних виборів на окрузі №206

+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко підписав розпорядження Про організацію підготовки до проміжних виборів народного депутата України 27 березня 2022 року на території міста Чернігова (в межах одномандатного виборчого округу №206). Воно оприлюднене на вебпорталі Чернігівської міської ради в розділі «Публічна інформація».

Також міський голова публічно повідомив чернігівцям про підписання цього розпорядження на засіданні виконавчого комітету міської ради 20 січня. Одночасно він прокоментував і тривожну обстановку на кордоні України, в умовах якої відбуватимуться ці передвиборчі приготування.

- Надзвичайно складна ситуація зараз у країні, напружена ситуація на кордоні з Україною, абсолютно полярні меседжі лунають щодо ризиків військового вторгнення. З боку, зокрема, президента США –  очевидно, згідно з тою інформацією, яку йому дають його розвідка, спеціальні служби, дипломати – що розв’язання Росією військового конфлікту з Україною має дуже високий ступінь вірогідності. Наша влада вважає, що треба планувати відпустки і все нормально. Ми робимо згідно з чинним законодавством. Я дав відповідні доручення про те, що стосується відпрацювання питань територіальної оборони. Але без чітких дій центральної влади у нас недостатньо повноважень для організації якісної територіальної оборони. Бажано було би це питання значно підсилити при будь-якому ступені оцінки вірогідності нападу. Але з боку центральної влади треба розставити акценти, тому що на сьогоднішній день ми готові, але повноваження виписані законом – недостатні, - підкреслив міський голова.

Тим не менше, є рішення Центральної виборчої комісії, відповідно до якого проміжні вибори до Верховної Ради України в окрузі №206 призначені на 27 березня, зазначив він. Отже, всім службам потрібно відповідально поставитися до організації і неупередженого вибору громадян. Це надзвичайно важливо з багатьох причин Чернігову, Чернігівському району, всім громадам, які входять до 206-го округу (колишній його Новозаводський район міста і колишній Ріпкинський район у сьогоднішньому Чернігівському районі).

- Важливо мати адекватну владу. Неадекватна, непрофесійна влада – це найбільші загрози на сьогоднішній день для України. Більша загроза, ніж зовнішня агресія. Тому надзвичайно важливо мати свого адекватного представника у Верховній Раді від Чернігова і Чернігівщини. Який буде відстоювати фінансові інтереси громад, який буде у постійній комунікації з громадами, який буде відповідальний перед людьми, підзвітний людям. Це важливо, - наголосив Атрошенко.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!