Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
19 січня 2022 р.

Випускники закладів професійно-технічної освіти мають бути готовими саме до практичної роботи, - Олександр Ломако

+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5

Належна якість профтехосвіти, інформаційна кампанія, з метою популяризації робітничих професій, та компенсація частини затрат, пов’язаних з сертифікацією товарів підприємств легкої промисловості - напрямки, на яких місто концентрує свої зусилля. На цьому наголосив секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако під час зустрічі учасників Кластеру легкої промисловості, яка відбулася сьогодні, 19 січня, у конференц-залі Торгово-промислової палати. Учасники зустрічі обговорили, зокрема, шляхи вирішення кадрової проблеми на підприємствах міста.

Олександр Ломако подякував за запрошення на цю зустріч, а також за роботу Торгово-промислової палати в частині надання допомоги підприємцям зі сфери легкої промисловості, висловлення спільних проблемних питань, інтересів та думок щодо співпраці з міською владою.

- Легка промисловість – є однією з пріоритетних галузей у місті Чернігові, яка останнім часом демонструє зростання. За моїми оцінками, понад 5 тисяч чернігівців зайняті саме в цій сфері. Основна проблема на сьогодні – кадрова підготовка. Після того, як держава передала професійно-технічну освіту на фінансування місцевим бюджетам, місто приділяє увагу для того, щоб професійно-технічна освіта якісно готувала випускника, готового працювати в реальному секторі економіки. Дуже добре, що налагоджена тісна співпраця закладів освіти з виробництвами, з підприємствами. У межах наших можливостей для закладів освіти закуповується нове обладнання, покращується матеріально-технічне забезпечення ПТУ. Підприємства галузі готові створювати ще більше робочих місць саме для фахових співробітників та співробітниць, - зазначив він.

Секретар міської ради нагадав, що у місті діє міська Програма підтримки малого та середнього підприємництва, яка розроблялася спільно з підприємцями і була затверджена депутатами міської ради у 2020 році. Ця Програма передбачає низку заходів, зокрема, часткову компенсацію витрат місцевих виробників за участь у міжнародних і загальноукраїнських виставках, що є додатковою фінансовою підтримкою для них.

- Спільно з депутатами міської ради готові розглянути компенсацію частини затрат, пов’язаних із сертифікацією товарів підприємств легкої промисловості для ринків ЄС, і відповідно внести зміни до цієї міської Програми. Я сподіваюся, що це підвищить їх конкурентоздатність на світових ринках і їхні можливості. Також місто готує інформаційну кампанію, з метою популяризації професії кравця, і не тільки, для молодих людей, а також тих, хто думає над професійною перекваліфікацією. Щоб ці професії були більш актуальними та престижними, виготовлятиметься зовнішня соціальна реклама, виходитимуть передачі на міському телеканалі та публікації в мережі Інтернет, - повідомив Олександр Ломако.

Він також додав, що така співпраця дасть спільні переваги для всіх чернігівців, місто готове йти на зустріч заради розвитку галузі та забезпечення роботою мешканців Чернігова та області.

Про те, як наразі навчають майбутніх дизайнерів одягу, розповіла директорка Чернігівського вищого професійного училища побутового обслуговування Світлана Михалко. У цьому закладі освіти минулого тижня відкрили регіональний навчально-практичний центр сучасних швейних технологій та дизайну «ІМПЕРІЯ МОДИ». А про ситуацію на ринку праці доповіла директорка Чернігівського міського центру зайнятості Світлана Серб.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!