Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
11 січня 2022 р.

Прибирання снігу має відбуватися максимально якісно і без порушень благоустрою, - Атрошенко

+4

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7

Питання організації прибирання території міста Чернігова від снігу обговорили сьогодні, 11 січня, на щотижневій нараді в міській раді. Ця тема набуває додаткової актуальності у зв’язку з тим, що на найближчі два тижні метеорологи прогнозують снігопади.

Як повідомив заступник міського голови Віктор Геращенко, відповідно до умов договорів,  КП «АТП-2528» загалом прибирає 156 км доріг, 370 тис. кв.м тротуарів. 2,136 млн кв.м прибудинкових територій обслуговуються комунальними ЖЕКами. У нещодавні снігопади було задіяно 62 одиниці техніки по різним підприємствам: КП «АТП-2528» - 24 од., КП «Зеленбуд» - 17 од., ЖЕК – 21 од.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко дав кілька додаткових доручень. По-перше, керівники профільних комунальних підприємств мають активізувати масову роз’яснювальну роботу. Зокрема,  публічно у студіях міських телеканалів пояснювати людям принцип організації розчистки міста при снігопадах, інформувати про адресну програму роботи спеціальної техніки, кількість задіяних ресурсів, режим роботи підприємства тощо.

Щоб люди розуміли, наприклад, що прибирання снігу відбувається відповідно до адресної програми та черговості. Приватний сектор прибиратиметься у другу чергу, після доріг загального користування, після всіх міжквартальних проїздів.

- В принципі за бюджетний кошт за рахунок збільшення техніки, збільшення кількості працюючих можна досягти прибирання будь-якого снігопаду за дві години. Зокрема, можна декілька тисяч людей найняти на роботу, закупити ще 30 автомобілів – і тоді все буде швидко. Але досвід показує, що у нас оптимальна кількість техніки і людей. Наразі ситуація у місті з цим більш-менш нормальна, - міський голова.

Владислав Атрошенко також вкотре звернув увагу на те, що прибудовані біля маленьких магазинів чи кав’ярень вхідні групи, які займають частину тротуарів, при прибиранні снігу механічним способом заважають проїзду трактора. Як наслідок, і місце навколо них залишається в снігу, і техніка при об’їзді пошкоджує прилеглі газони та інші елементи благоустрою. Цей момент потрібно врахувати при видачі дозволів на реконструкцію приміщень.

- Бажано, щоб усі вхідні групи будувалися за рахунок внутрішнього приміщення, за прикладом кав’ярні на вул. Кирпоноса. У процедурних речах – максимальне сприяння, але треба уважно дивитися, щоб ці всі прибудови потім не заважали прибиранню міста. Я дуже просив би це забезпечити, - зазначив міський голова.

Прибирання території міста повинно відбуватися максимально якісно, без будь-яких порушень благоустрою, підкреслив він.

Працівники закладів, розташованих уздовж тротуарів, повинні також долучатися й допомагати прибирати територію біля них. Зокрема, міський голова доручив організувати зустріч з рестораторами закладів по вул. Святомиколаївській, щоб пояснити ситуацію і щодобово забезпечити чистоту тротуарів.

Принагідно Владислав Атрошенко висловив подяку колективам комунальних підприємств за гарну роботу, особливо у святкові дні.

 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!