Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
11 січня 2022 р.

У Чернігові рівень вакцинації від COVID-19 обома дозами вакцини - 45,3%

+3

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6

У Чернігові продовжує зменшуватися кількість хворих на COVID-19 та госпіталізованих пацієнтів з цим захворюванням - про це на ранковій нараді міського голови з керівниками структурних підрозділів та комунальних підприємств міськради повідомив генеральний директор Чернігівської міської лікарні №2 Владислав Кухар.

На минулому тижні ковід виявили у 227 осіб, одужали після цієї хвороби - 304 особи. Було госпіталізовано 69 осіб та виписаний з одужанням 41 пацієнт. На жаль, 9 осіб померли.

На сьогоднішній день 138 осіб знаходиться у стаціонарах, що складає 27,3% від загальної кількості хворих на ковід. З числа госпіталізованих 107 осіб знаходяться на кисневій підтримці і 7 осіб - на штучній вентиляції легень.

Якщо порівнювати перший тиждень січня цього року з аналогічним періодом минулого року, то зараз менша і кількість хворих, і кількість госпіталізованих людей. У той же час, сам перебіг хвороби у багатьох пацієнтів став важчим, потребу в кисневої підтримці зараз мають майже на третину більше пацієнтів, ніж минулоріч.

Що стосується дітей, то на даний час у Чернігові 7 хворих осіб, одна дитина знаходиться у стаціонарі з перебігом хвороби середньої тяжкості.

Повний курс вакцинації на сьогодні в Чернігові пройшли 45,3% дорослих жителів, це 106 407 осіб. Першу дозу вакцини отримали 49%, або 115 128 осіб. І вже 115 чернігівців отримали третю, бустерну дозу вакцини.   

Також Владислав Кухар зазначив, що кількість людей, які виявляють бажання вакцинуватися першою дозою вакцини, у Чернігові значно скоротилася. Середня кількість вакцинацій першою дозою на день - всього лиш приблизно 90-100 осіб.

Що стосується наступної хвилі захворюваності на Ковід-19, яка викликана новим штамом Омікрон, то вона, за даними МОЗ, очікується у лютому. Чернігівцям, які ще не вакциновані, варто не зволікати і зробити це якнайшвидше, поки ще є час. На сьогоднішній день вакцинація - це єдиний науково доведений спосіб уберегти себе від тяжкого перебігу захворювання.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!