Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
21 грудня 2021 р.

У Чернігові за весь час пандемії від ковіду померли 785 людей, серед них вакцинованих – лише 13

+3

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6

У Чернігові продовжує зменшуватися як кількість хворих на COVID-19, так і кількість госпіталізованих у ковідні відділення міських лікарень. За попередній тиждень на коронавірусну інфекцію захворіли 460 осіб, одужали - 534, госпіталізували - 96, виписали з лікарні - 123. На жаль, кількість померлих - 20 осіб. Загалом за весь час пандемії від COVID-19 померли 785 осіб, з них вакцинованих обома дозами було лише 13 осіб.

Про це повідомив генеральний директор Чернігівської міської лікарні №2 Владислав Кухар сьогодні, 21 грудня, на розширеній нараді у міській раді.

За його словами, наразі у місті хворіє 38 дітей, з них двоє лікуються у стаціонарі. Серед дорослих у стаціонарах міських лікарень перебуває 181 пацієнтів із встановленим діагнозом COVID-19 та підозрами на нього. Зайнятість ліжок - 35,8% від загальної кількості виділених ліжок. Кисневої терапії потребують 129 осіб, на апаратах-ШВЛ – 8 осіб. Завантаженість ліжок, підключених до кисню - 30,6%. Із загальної кількості госпіталізованих кисневу терапію отримує 75,7%.

Він також повідомив, що наразі у місті спостерігається поступове зниження кількості бажаючих вакцинуватися як у центрах масової вакцинації, так і у пунктах щеплень у поліклініках міста.

Серед містян першою дозою вакцини проти COVID-19 вже щеплено 113076 осіб (48,1% від загальної кількості тих, хто підлягає вакцинації), обома дозами – 101444 людей (43,2%).

Керівник другої міської лікарні вкотре наголосив на тому, щоб люди не нехтували вакцинацією, проводили щеплення першою і другою дозою, тому що Україна вже очікує наступну хвилю штаму «Омікрон».

На виконання доручення міського голови переглянули навантаженість роботи центрів масової вакцинації, які працюють у місті, й прийшли до висновку, що доцільним буде з 20 грудня закрити два центри: в приміщеннях обласної ради та облмуздрамтеатру. Тобто на сьогодні у будні дні працюють центри вакцинації в торгових центрах «ЦУМ» та «Голлівуд». На вихідних ще додається центр у приміщенні колишньої Деснянської райради, - додав він.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!