Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
14 грудня 2021 р.

У Чернігові вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

+20
+17

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12
Фото № 13
Фото № 14
Фото № 15
Фото № 16
Фото № 17
Фото № 18
Фото № 19
Фото № 20
Фото № 21
Фото № 22
Фото № 23

У Чернігові 14 грудня представники влади міста та області поклали квіти до пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобильської катастрофи», що на Алеї Героїв. Хвилиною мовчання присутні вшанували тих, хто вже понад 35 років тому врятував мільйони людей і прийдешні покоління від найбільшої у світі техногенної катастрофи. Лише завдяки самопожертві ліквідаторів, які заплатили власним життям і здоров’ям, вдалося локалізувати аварію та врятувати країну і світ від радіаційного забруднення.

- Сьогодні ми вшановуємо усіх ліквідаторів, тих людей, які самовідданою, жертовною і сміливою працею врятували нашу країну і всю планету від найстрашнішої катастрофи. Серед них, зокрема, лікарі, військові, пожежники, які загинули тоді. Тим, хто зараз живий, ми бажаємо здоров’я. Чорнобильська катастрофа не оминула мільйони людей і мільйони сімей України, які постраждали тоді. Ми пам’ятатимемо великий подвиг героїв, які віддали своє життя та здоров’я заради того, щоб інші продовжували жити. Вічна пам'ять людям, які заплатили страшну ціну за помилки і злочини системи, коли вчасно не повідомили та вчасно не зреагували, і внаслідок цього не один мільйон людей підставили під удар. Через все це протягом десятиліть люди страждали, і не всі змогли відновити своє здоров’я. Все це має нас вчити, влада повинна завжди казати правду людям, і ми у вічному боргу перед всіма людьми, які врятували планету від ще більшої катастрофи, - підкреслив секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако у своєму коментарі журналістам.

Після церемонії покладання квітів літію за загиблими ліквідаторами відправив настоятель храму Святої Великомучениці Катерини Православної церкви України протоієрей Роман Кіник.

Зранку з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС у Чернігівській облдержадміністрації відбулася зустріч з учасниками ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС і активом громадських організацій чорнобильців.

Від імені Чернігівського міського голови, депутатів Чернігівської міської ради, громади міста слова великої вдячності за героїчний подвиг їм висловив заступник міського голови – керуючий справами виконкому Сергій Фесенко. Він також вручив почесні відзнаки.

За активну громадську позицію та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Почесною грамотою Чернігівської міської ради та виконавчого комітету нагородили:

         – БОГДАНОВА Дмитра Олексійовича, члена Чернігівського обласного відділення Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля, учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 1-ої категорії;

         – ЗАЙЧЕНКА Сергія Миколайовича, члена Чернігівського обласного відділення Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля, учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 1-ої категорії;

         – ПРОХОРЕНКА Миколу Олексійовича, члена Чернігівської міської громадської організації «Союз інвалідів Чорнобиля», учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 1-ої категорії;

         – СТАШКА Бориса Васильовича, голову Чернігівського обласного відділення Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля, учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 1-ої категорії.

Подяку Чернігівського міського голови оголошено:

– ІВАСЕНКО Володимира Вікторовича, члена Чернігівської міської громадської організації «Союз інвалідів Чорнобиля», учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 2-ої категорії.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!