Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
8 грудня 2021 р.

Владислав Атрошенко: Ми пишаємося нашими військовими!


Фото № 1

7 грудня на ранковій нараді з керівниками структурних підрозділів та комунальних підприємств чернігівський міський голова Владислав Атрошенко в черговий раз наголосив на важливості Збройних Сил України і висловив слова поваги і подяки на адресу українських військових.

- 5 грудня 1994 року був підписаний Будапештський меморандум, згідно з яким незалежна держава Україна свідомо позбувалася ядерної зброї, а країни-підписанти, фактично, гарантували нам захист. І ми позбулися Криму, позбулися частин Луганської, Донецької областей, які зараз є окупованими. Під прикриттям чи то реальних військовослужбовців російської армії, чи різного типу «вагнерівців», чи кого завгодно. І сьогодні, лише завдяки щоденній ратній роботі української армії ми почуваємо себе в безпеці в Україні. Тому я ще раз хочу привітати наших військових з Днем Збройних Сил України. І сказати чітко – ми вами пишаємося. Переконаний, що це не тільки моя думка, а думка всього українського суспільства, - зазначив Владислав Атрошенко.

Міський голова зазначив: на жаль, як ми всі бачимо, в сучасному світі підписані папери не гарантують безпеки. Співставним за ефективністю стримуючим фактором може бути лише сильна та добре озброєна армія.

- Я думаю, що зростання економіки і укріплення власних збройних сил є найнадійнішою відповіддю на всі військові загрози. І залежить це, в першу чергу, від України та українців. Так, сьогодні нашій державі надають озброєння у якості допомоги, але максимальна ефективність нашого захисту буде тоді, коли ми сформуємо по-справжньому потужну армію. Навіть зараз, незважаючи на нерівне співвідношення українських та російських військовослужбовців  - 1 до 10 і приблизно таке ж співвідношення військової техніки - наша армія це досить серйозний стримуючий фактор. Я переконаний і впевнений, що її технічний стан і її дух вже такі, що якщо у чиїйсь хворій голові відбудеться рішення щодо наступу на Україну – вона дасть по зубах тим, хто прийме таке рішення, - наголосив він.

Міський голова висловив щирі співчуття родинам захисників, загиблих у неоголошеній війні на східних кордонах.

Усім представникам Збройних Сил України він побажав упевненості в завтрашньому дні, в собі та в Україні.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!