Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
6 грудня 2021 р.

Розірви коло. Насильство - це сміття, яке треба виносити з дому!

+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5

У рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» Чернігівський міський центр соціальних служб провів низку заходів для вразливих груп населення, які перебувають у складних життєвих обставинах, просвітницько-профілактичну роботу з метою попередження насильства та жорстокого поводження над дітьми.

Наталія Сергієва-Мазкова, психолог відділу соціальної роботи та фахівці із соціальної роботи центру провели бесіди з елементами тренінгу "Про це повинен знати кожен" із здобувачами освіти професійно-технічних навчальних закладів, а саме дітьми-сиротами, дітьми, позбавленими батьківського піклування, особами із їх числа. Приділили увагу і людям, які перебувають у конфлікті з законом, та обліковуються в Деснянському та Новозаводському відділах служби пробації.

Під час заходів учасники обговорювали важливі питання щодо попередження домашнього насильства. У ході практичних вправ складали алгоритм дій щодо безпеки жертви. Також активно долучилися до напрацювання механізмів попередження та захисту від кібернасильства, на прикладах обговорювали помилки жертв та варіанти безпечної поведінки в соціальних мережах. Розглянули поняття "хейтер" та "сталкер" та  способи захисту від кривдників. Проговорили варіанти конструктивного виплеску проявів негативу та агресії.

Чернігівське вище професійне училище побутового обслуговування, Чернігівське вище професійне училище, Чернігівський центр професійно-технічної освіти, Деснянський і Новозаводський відділи служб пробації «пройшли перевірку» фахівцями - байдужих до теми насильства - нема!

Акція «16 днів проти насильства» триває.

 

За інформацією Чернігівського міського центру соціальних служб

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!