Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
3 грудня 2021 р.

3 грудня - Міжнародний день людей з інвалідністю

+8
+5

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11

3 грудня - Міжнародний день людей з інвалідністю. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до цієї найбільш незахищеної частини суспільства. 

У цей день секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако взяв участь в акції "Рука допомоги", в рамках якої людям з інівалідністю за їх заявками волонтери доставляли необхідні речі (зокрема, колісні крісла, милиці, тощо). Особисто він привіз подарунки одній з чернігівських родин, яка має дитину з інвалідністю. Навзаєм від малого Богданчика та його мами Вікторії отримав те, що не має ціни - щиру людську вдячність. А також на згадку - власноруч виготовлені сувеніри з побажаннями.  

- Ми не можемо вирішити всі проблеми, які, на жаль, не обходять родини людей з інвалідністю. Але наша увага - це рука допомоги і підтримки. Як влада ми створюємо умови для покращення комфорту маломобільних груп населення. Це один із пріоритетів міського голови Владислава Атрошенка. Створюємо безбар’єрне середовище: понижені бордюри, рівні тротуари, підвищені пішохідні переходи і низькопідлогові тролейбуси. Аби всі категорії населення могли однаково зручно пересуватися містом. Вдячний також всім громадський організаціям, як ШАНС чи “Відродження”, котрі кожного дня разом з соціальними службами надають допомогу людям з інвалідністю, котрі її потребують, - сказав він з цієї нагоди.

У Чернігові проживає більше 24 тисяч людей з інвалідністю, тисяча з яких - діти. Для того, щоби зробити їх життя трохи легшим і збільшити їх можливості в соціумі, місто докладає зусиль на багатьох напрямках. Зокрема, трансформує міське середовище в доступне для людей з інвалідністю, розвиває інклюзію в освіті, враховує потреби людей з інвалідністю при прийнятті рішень у безлічі питань життя громади. Кінцева мета - зробити Чернігів насправді безбар'єрним для таких людей, у всіх сенсах. 

 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Відео телеканалу "Дитинець"

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!