Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
23 листопада 2021 р.

Владислав Атрошенко: "Ми маємо врятувати будівлю Палацу урочистостей і знайти для неї інвесторів"


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

Будівля чернігівського Палацу урочистих подій по вул. Пушкіна, 15, яка вже давно потребує капітального ремонту, опинилася в досить складній ситуації.  Вона використовується Північно-Східним міжрегіональним управлінням Міністерства Юстиції України. Відповідно до договору оренди, воно і мало би опікуватись будівлею, у тому числі здійснювати її капітальний і поточний ремонти. Проте коштів на ремонт у міністерства немає.

У той же час, і для міського бюджету ремонти такого Палацу є занадто вартісними. Особливо зараз, на тлі суттєвого здорожчання газу, через що з міського бюджету доведеться витратити більше 200 мільйонів гривень на компенсацію різниці у тарифах для громадян.

Саме тому чернігівський міський голова Владислав Атрошенко вбачає вирішення цього питання в залученні інвесторів, які б своїм коштом відремонтували будівлю та вдихнули у неї нове життя. Ті обрядові заходи, які зараз там проводяться, можна було би перенести до чернігівського Палацу культури ім. В’ячеслава Радченка, який активно ремонтується і вже має дуже ошатний та привабливий вигляд.

Сьогодні, 23 листопада, на ранковій нараді з керівниками комунальних підприємств та структурних підрозділів Владислав Атрошенко в черговий раз актуалізував питання порятунку будівлі Палацу урочистостей.  

- Будівля має великі приміщення, які б дуже добре підійшли для проведення у них конференцій, семінарів, нарад, лекцій, тренінгів тощо. Особливо якщо укомплектувати зали у палаці відповідною технікою, а саме аудіо та відео обладнанням. Чернігів є обласним центром, проте у нашому місті немає жодного приміщення, де можна було б проводити серйозні офіційні та неофіційні заходи. Можливо, воно з'явиться після реставрації Молодіжного центру, але поки що такого простору немає.  Також у будівлі Палацу урочистостей можна створити якусь ресторацію. Одна з переваг - наявність великого паркінгу. Я вважаю, що передача будівлі інвесторам - це оптимальне рішення, яке б її врятувало. Бо сьогодні ми навряд чи збудуємо подібні приміщення. Бізнес зміг би вдихнути у Палац урочистостей нове життя, чим не тільки врятував його, а й підсилив би конкурентоспроможність та туристичну привабливість Чернігова. Очевидно, що якихось високих надприбутків там не буде, але мінімальна бізнесова основа там точно проглядається, - наголосив міський голова.

Владислав Атрошенко доручив ще раз зв'язатися з начальницею територіального управління юстиції і остаточно підтвердити її готовність перемістити всі відділи, які підпорядковуються Міністерству юстиції і знаходяться у будівлі Палацу урочистостей, в інші приміщення. Якщо ця згода буде отримана – потрібно буде пропрацювати можливі варіанти, які дозволять будівлі Палацу урочистостей, за допомогою інвесторів, отримати друге життя.



Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!