Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
19 листопада 2021 р.

Де в Чернігові цієї зими працюватимуть стаціонарні пункти обігріву


Фото № 1

Цієї зими в Чернігові, як і кожного року, при сильних морозах працюватимуть пункти обігріву. За правилами, вони відкриваються при температурі повітря -15˚С і нижче.

Рішення про облаштування таких пунктів прийняли на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 15 листопада. Поки діють карантинні обмеження, у Чернігові офіційним пунктом обігріву, який працюватиме в такій якості цілодобово, буде тільки приміщення громадської організації «Чернігівський центр соціальної адаптації бездомних та безпритульних» (вул. Святомиколаївська, 33).

Зайти туди щоб обігрітися зможуть усі, кому загрожує переохолодження і хто потребує такої допомоги. Кожному надаватиметься тимчасовий прихисток, ковдра, гарячий чай та інша допомога відповідно до потреб. Приймання відвідувачів здійснюватиметься за умови дотримання вимог постанови Кабінету Міністрів України щодо обмежувальних протиепідемічних заходів.

У разі покращення епідеміологічної ситуації, відміни/пом'якшення карантинних заходів, на позачерговому засіданні комісії розглядатиметься питання щодо розгортання додаткових пунктів обігріву.

У зв'язку з цим комісія доручила керівникам закладів охорони здоров’я, а саме: міських лікарень №1, 2, 3, 4, обласної лікарні (КЛПЗ «Чернігівський обласний центр радіаційного захисту та оздоровлення населення»), ГО «Чернігівський центр соціальної адаптації бездомних та безпритульних», Територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Деснянського та Новозаводського районів - визначити місця (приміщення) для обігріву в будівлях мешканців у разі низьких температур повітря. Також їм необхідно підготувати позначки «Пункт обігріву», здійснити інструктаж персоналу, відповідального за ïx функціонування, знайти можливість зарезервувати запас ковдр та заварки чаю для осіб, які будуть потребувати обігріву (під час роботи пунктів обігріву).

Чернігівському районному управлінню Головного Управління ДСНС у Чернігівській області необхідно бути готовим до розгортання мобільних пунктів обігріву – наметів.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!