Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
18 листопада 2021 р.

Олександр Ломако: погруддя Хижнякову вдалося встановити значно дешевше за попередньо озвучену суму


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

18 листопада виконавчий комітет Чернігівської міської ради погодив передачу меморіального погруддя Хижнякова Василя Михайловича, встановленого на фасаді будівлі за адресою вул. Кирпоноса, 16 з відання Управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради у відання Управління культури та туризму Чернігівської міської ради. Відповідно до тексту цього рішення, первісна вартість пам'ятника - 440 тисяч гривень.

Секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако, який головував на засіданні виконкому, зробив особливий наголос на кінцевій вартості меморіального погруддя, яка є майже вдвічі меншою за попередньо заявлену.

- Коли ми тільки починали розглядати питання встановлення меморіального погруддя, то місцеві ЗМІ написали про те, що його  вартість є дуже дорогою і озвучували суму у 800 тисяч гривень. Але насправді ця сума була попередньою. Є певні процедури торгів, які здійснює Управління ЖКГ, переговори, міський голова інколи також у них допомагає. Зараз із документів чітко видно, що кінцева вартість об’єкту, за який заплатило місто, майже вдвічі менша. Тобто, у процесі торгів у нас вийшло зменшити суму і тим самим зекономити для міського бюджету кількасот тисяч гривень. Я хотів би наголосити на цьому і попросити чернігівських журналістів висвітлити цей момент. Адже у будь-яких робіт завжди є попередня вартість і кінцева, фізична. І це стосується дуже багатьох об’єктів у місті, на яких заявлена попередня вартість може суттєво відрізнятися від кінцевої , - підкреслив Олександр Ломако.

Цим же рішенням виконком погодив передачу пам’ятного знаку Захисникам України-Героям Чернігова, встановленого у парку «Березовий гай», з відання Управління ЖКГ у відання Управління культури та туризму.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!