Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
16 листопада 2021 р.

У Чернігові проти COVID-19 однією дозою вже вакциновано 43%, обома - майже 30% населення


Фото № 1

Форма довідки, яку лікарі видаватимуть пацієнтам з тимчасовими або постійними протипоказаннями до вакцинації проти COVID-19, затверджена Наказом Міністерства охорони здоров’я України № 2394 від 2 листопада 2021 року. Окрім довідки № 028-1/о «Висновок лікаря щодо наявності протипоказань до вакцинації проти гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», також затверджена інструкція щодо її заповнення.

На це сьогодні, 16 листопада, звернув увагу керівник другої Чернігівської міської лікарні Владислав Кухар під час розширеної наради у міській раді.

Він зауважив, що відповідна довідка повинна бути з усіма печатками закладу охорони здоров’я та чітким, розбірливим підписом лікаря. Це необхідно для того, щоб було зрозуміло в якій установі вони видавалися і щоб попередити їх можливу підробку.

Як відомо, в Україні з 8 листопада відсторонюються від роботи (виконання робіт) працівники та державні службовці, які не мають хоча б одного щеплення проти COVID-19 і які відмовляються або ухиляються від вакцинації. Перелік професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковому щепленню, затверджений наказом Міністерства охорони здоров’я від 04.10.2021 №2153. Такі працівники відсторонюються від роботи без збереження заробітної плати до моменту отримання щеплення. Не можуть бути відстороненими від роботи працівники, які мають протипоказання до вакцинації.

Владислав Кухар також додав, що наявність в організмі людини будь-якого рівня антитіл, якщо проводилося дослідження імуноглобуліну G – не є протипоказанням до щеплення. Також не є протипоказаннями - наявність хронічних захворювань, що не визначені переліком протипоказань до щеплення проти коронавірусної хвороби.

***

Як повідомив на нараді начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськради Григорій Годун, серед працівників структурних підрозділів та комунальних підприємств Чернігівської міської ради щеплено 87,9% від загальної кількості працівників. Невакцинованими залишаються 1696 людей, більшість із них є працівниками комунальних підприємств. У той же час, є інформація, що найближчим часом очікується підписання наказу МОЗ України про відсторонення від роботи працівників органів місцевого самоврядування, включаючи й працівників комунальних підприємств, які відмовляються щепитися.

- Така ситуація значно ускладнить роботу всього міста. Але ми повинні виконувати усі рішення Кабінету Міністрів України щодо будь-яких питань, - зазначив міський голова Владислав Атрошенко та запропонував додатково обговорити цю ситуацію з керівниками відповідних структурних підрозділів міської ради.

***

Загалом у Чернігові щодоби близько двох тисяч людей вакцинується проти COVID-19. Найбільше бажаючих – у четвер та п’ятницю. У вихідні їх кількість дещо зменшується. Наразі першою дозою вакцини вже щеплено 101396 осіб (43,1% від загальної кількості тих, хто підлягає вакцинації), обома дозами – 68342 особи (29,1%).

За словами керівника другої міської лікарні, кількість людей, які минулого тижня прийшли на друге щеплення, майже у два рази більше, ніж тих, хто прийшов на перше. Принагідно він вкотре закликав чернігівців пришвидшити імунізацію, оскільки це єдиний спосіб захиститися від цього захворювання.

У місті наразі є всі чотири види вакцин, що затверджені в Україні для проведення масової вакцинації населення. Цього тижня заклади охорони здоров’я міста отримали вакцину Moderna, поставки якої в Україні нещодавно відновилися.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!