Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
18 листопада 2021 р.

Біля Апеляційного суду висадили тюльпанові дерева

+6
+3

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9

Днями працівники КП «Зеленбуд» висадили у центральній частині міста п’ять тюльпанових дерев, які новою рослиною для Чернігова. Чотири таких дерева висадили напроти будівлі Апеляційного суду і ще одне – на початку «стометрівки».

Тюльпанове дерево або ліриодендрон тюльпановий – найближчий родич магнолії. Це дуже гарне дерево, квіти і листя якого схожі на суцвіття тюльпану. Квітне у травні - на початку червня. Квітки мають свіжий огірковий аромат. Дерево швидкозростаюче, з високим прямим стовбуром і широкою кроною. Гілки «починаються» далеко зверху по стовбуру і часто розташовані симетрично. Нижнє розгалуження, як правило, відсутнє. Верхні гілки створюють округлу або пірамідальну крону.   

Тюльпанові дерева, які висаджені в Чернігові - пристосовані до українських зим. Вони вже пережили по кілька зим, коли росли у розпліднику. Також ці зелені насадження люблять сонце, саме тому вони були висаджені біля Красної площі, де ніщо не заважає потраплянню сонячних променів на крони.

***

Як відомо, в Чернігові зараз тривають активні роботи з осінньої висадки дерев у скверах та на вулицях міста. Програма по озелененню передбачає висадження цієї осені 500 нових дерев. На сьогоднішній день працівники КП «Зеленбуд» вже висадили їх більше чотирьох сотень. Зокрема, на вул. Мстиславській - 60 крупнолистних  лип, 46 таких же лип висадили на вул. Гетьмана Полуботка. На 80 гостролистих кленів поповнилася ділянка вул. Шевченка, від Красної площі до вул. Пушкіна. На цій же вулиці Шевченка, але вже від вул. Молодчого до вул. Рокоссовського висадили 142 європейські липи. Ще 35 сортових кленів з’явилось у двох міні-скверах на 5-и кутах. Окрім цього, чернігівський міський голова Владислав Атрошенко придбав за власні кошти 50 магнолій «кобус», які працівники КП «Зеленбуд» висадили біля Палацу урочистих подій, сформувавши ошатну алею.

Всі садженці підрощені, тобто мають обхват стовбура 20-25 см, висоту 4-6 метрів та вік 8-10 років. До кінця листопада у Чернігові мають висадити ще близько сотні дерев, після чого програму озеленення міста, яка запланована на 2021 рік, можна буде вважати виконаною.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!