Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
5 листопада 2021 р.

В Україні стартував Місяць цифрової грамотності


Фото № 1

З 1 до 30 листопада в Україні проводитиметься масштабна інформаційна кампанія «Місяць цифрової грамотності». Ця ініціатива реалізується в межах проєкту Міністерства цифрової трансформації «Дія. Цифрова освіта».

Цифровою грамотністю нижче базового рівня володіють 53% українців. Тому Міністерство цифрової трансформації України й оголошує місяць цифрової грамотності, що може надихнути українців на навчання цифрових навичок. Щодня впродовж цього місяця розповідатимуть про цифрові компетентності та проводитимуть інтерактивні квестові завдання на вивчення кожної з компетентностей. Національний тест з цифрової грамотності Цифрограм може складати будь-хто з громадян, зокрема, вчителі, медики, держслужбовці. В соцмережах проводитимуться також конкурси на відповідну тему з подарунками, організовуватимуться освітні онлайн-події, презентуватимуться покрокові інструкції щодо використання онлайн-сервісів.

Проєкт охоплює національний портал з розвитку цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта» з понад 65 безоплатними освітніми серіалами та тестами на цифрову грамотність, а також розгалужену мережу з 6000 партнерських офлайн-хабів цифрової освіти.

Усі бажаючі запрошуються до участі у заходах «Місяця цифрової грамотності». А саме:

Інформацію про активності в межах Місяця цифрової грамотності можна буде відстежувати в соцмережах за хештегом #DigitalMonth.

 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!