Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
2 листопада 2021 р.

У Чернігові щодоби вакцинується більше 2 тисяч осіб


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3

У Чернігові темпи масової вакцинації населення проти COVID-19 вже другий тиждень як різко зросли. Наразі щодоби вакцинується більше 2 тисяч осіб, і кількість бажаючих щепитися поки не зменшується. На сьогодні першою дозою вакцини проти COVID-19 щеплено 85014 осіб (36,2% від загальної кількості тих, хто підлягає вакцинації), обома дозами – 56965 осіб (24,3%). Про це повідомив 2 листопада на розширеній нараді в Чернігівській міській раді керівник міської лікарні №2 Владислав Кухар.

Кожного буднього дня у місті працює 4 центри вакцинації населення: в обласному молодіжному центрі (колишній кінотеатр ім. Щорса), ТЦ «Голлівуд» та «ЦУМ», у приміщенні Чернігівської обласної ради (пр. Миру, 43). На вихідних додається п’ятий, який розташований у колишній Деснянській районній раді (пр. Перемоги, 141). Термін роботи центрів продовжений на дві години. У будні дні вони працюють з 14.00 до 19.00, у вихідні – з 10.00 до 16.00.

Владислав Кухар нагадав, що у місті також працюють пункти щеплень поліклінічних відділень міських лікарень. Ці пункти працюють за графіком роботи цих медичних закладів. 

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко доручив ще збільшити кількість центрів масової вакцинації населення проти COVID-19, якщо є така необхідність і, головне, можливість.

- Якщо такі темпи вакцинації збережуться й надалі, я думаю, що через місяць ми досягнемо 60% вакцинації населення першою дозою, - припустив міський голова.

Наразі з 376 госпіталізованих пацієнтів у ковідні відділення міських лікарень лише 26 - вакциновані. У більшості випадків ці люди вакцинувалися лише однією дозою. Тобто захворіли, коли ще не встиг сформуватися імунітет, - пояснив керівник другої міської лікарні.

З повним курсом вакцинації, зробленим за місяць і більше до захворювання на ковід, у стаціонарі зараз лише троє пацієнтів. За словами керівника лікарні, це літні люди, які мають інші хронічні захворювання.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!