Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
2 листопада 2021 р.

Владислав Атрошенко закликав водіїв та мешканців міста звертатись з пропозиціями щодо покращення дорожнього руху у Чернігові


Фото № 1

Сьогодні, 2 листопада, на розширеній нараді з керівниками комунальних підприємств та структурних підрозділів чернігівський міський голова Владислав Атрошенко звернувся до чернігівських автовласників та пішоходів. Міський голова закликав їх телефонувати на гарячу лінію до міського кол-центру (0 800 50 93 50 – номер безкоштовний) та висловлювати свої пропозиції з приводу покращення дорожнього руху у Чернігові.

- Поточне життя вносить свої корективи, тому все навколо нас, у тому числі ситуація з дорожнім рухом, швидко змінюється. Кількість автомобілів постійно збільшується, що вимагає змін та коригувань транспортних розв’язок, дорожньої розмітки, перепрограмування світлофорів, створення нових паркувальних місць, підвищення безпеки пішоходів тощо. Ми намагаємося рухатись у ногу з цими змінами і вчасно реагувати на них таким чином, щоби всім учасникам дорожнього руху було зручно. У цих питаннях ми радимося з патрульною поліцією, якій щиро вдячні за співпрацю та розумний і конструктивний діалог. Так, наприклад, був змінений часовий режим роботи світлофорів на перехресті вул. Шевченка та Олега Міхнюка, у районі Красного мосту. Після регулювання часового режиму там протягом доби практично не спостерігається заторів, за винятком дійсно пікових періодів. Також по вул. Гончій, якщо рухатись від вул. Преображенської до проспекту Перемоги, замість двох смуг руху зробити три. Це зробило проїзд цією дорогою більш зручним. На багатьох перехрестях на світлофорних об’єктах ми встановлюємо знаки поворотів, створюємо паркувальні "кишені" для автомобілів, формуємо підвищені пішохідні переходи з метою убезпечити пішоходів та робимо ще багато інших заходів, метою яких є покращення ефективності дорожнього руху у Чернігові.  Тому якщо у чернігівців є якісь розумні пропозиції, які стосуються підвищення комфорту та безпеки на дорозі – ми обов’язково розглянемо їх та котрісь втілимо у життя, - повідомив Владислав Атрошенко.

У той же час міський голова попередив, що запропоновані заходи ще будуть у кілька етапів аналізуватися відповідними управліннями, службами та профільною міською комісією. Адже далеко не завжди бачення однієї людини може збігатися з реальною користю від впровадження тих чи інших заходів. Втілюватимуться ті пропозиції, які й фахівці визнають такими, що дійсно суттєво вплинуть на поліпшення зручності та безпеки дорожнього руху.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!