Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
5 жовтня 2021 р.

Міська лікарня №3 відновила роботу ковідного відділення

+3

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6

Cтан поширення захворюваності на COVID-19 у Чернігові та проведення масової вакцинації населення проти коронавірусної хвороби традиційно обговорили на щотижневій розширеній нараді в міській раді сьогодні, 5 жовтня.

Генеральний директор Чернігівської міської лікарні №2 Владислав Кухар повідомив, що з 3 жовтня для госпіталізації хворих на COVID-19 відкрили ковідне відділення у міській лікарні №3 на 70 ліжок.

За його словами, загальна кількість захворілих за два тижні – 569. У стаціонарі перебуває 174 пацієнти зі встановленим діагнозом та підозрами на нього. З них: 127 потребують кисневої терапії, на апаратах-ШВЛ знаходиться 7 хворих. У більшості пацієнтів, які перебувають на стаціонарному лікуванні – важкий перебіг коронавірусної хвороби, й наразі більше пацієнтів потребують кисневої підтримки, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Така ситуація – вчергове доводить важливість вакцинації проти COVID-19. На сьогоднішній день була тільки одна пацієнтка з числа госпіталізованих, яка була вакцинованою, і вона мала легкий перебіг хвороби.

Загалом по місту наразі першою дозою вакциновано 59027 осіб, другу дозу отримали 44729 людей, тобто більше 20% містян вакциновані проти COVID-19.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко доручив керівникам структурних підрозділів та комунальних підприємств пришвидшити проведення масової вакцинації працівників. Ті працівники, які проти вакцинації, до роботи будуть допускатися після надання негативного ПЛР-тесту чи довідки про перенесення цієї хвороби протягом останнього півроку. Він вкотре закликав усіх бути відповідальними, дотримуватися карантинних вимог та вакцинуватися.

- У колективах, де, наприклад, вакциновано 417 осіб з 540 – це відповідальна поведінка керівників. У тих підрозділах, де менший відсоток – це абсолютно безвідповідальна поведінка. У нас є статистика людей, які знаходяться у стаціонарі. Серед госпіталізованих – лише одна людина була вакцинованою. Якщо ми не хочемо локдауну, щоб десятки тисяч людей були без заробітної плати, і таким чином ми несли би відповідальність за такі наслідки - я вважаю, що ми повинні бути прикладом для суспільства. Я хочу щоби менше людей хворіли, щоби країна та Чернігів працювали, і я не хочу локдауну. А для цього треба докласти якісь зусилля - це вакцинація, маски, дистанція, миття рук, і по можливості уникати скупчень, - зазначив міський голова.

Нагадуємо, що у місті працюють центри масової вакцинації у торгових центрах ЦУМ і Голлівуд, у приміщенні обласної ради (пр. Миру, 43), у колишній Деснянській райраді (пр.Перемоги, 141, по вихідних). Крім того, вакцинація здійснюється й у пунктах щеплень поліклінічних відділень міських лікарень. Усі центри масової вакцинації працюватимуть у робочі дні з 16.00 до 19.00, у вихідні - з 10.00 до 16.00. Пункти вакцинації у поліклініках - за графіком роботи своїх медичних закладів.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!