Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
27 вересня 2021 р.

Заступник міського голови привітав ветерана-чернігівця з 99-річчям


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3

Сьогодні, 27 вересня, свій 99-ий День народження відзначає чернігівець, ветеран війни 1941-45 років Петро Бондарєв. З цієї нагоди його особисто привітали заступник міського голови Сергій Фесенко та голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак. Вони звернулися до ветерана зі словами шани й подяки, побажали йому міцного здоров’я, сили, наснаги, благополуччя та вручили імениннику приємні подарунки.

 - Прийміть найщиріші привітання від міського голови. Дякую вам, бережіть себе і найголовніше – міцного вам здоров’я, - Сергій Фесенко передав побажання і від мера міста.

Петро Бондарєв – капітан I рангу, колишній солдат морської піхоти, який з перших днів війни захищав Одесу, Севастополь, Москву, воював на Карельському фронті. За заслуги перед Батьківщиною нагороджений 3-ма орденами Вітчизняної війни II ступеня, 4-ма орденами За мужність, За участь в обороні Севастополя, медаллю Адмірала Нахимова, орденом за оборону Заполяр'я. Перемогу Петро Артемійович зустрів на Північному флоті.

Після війни Петро Бондарєв займався викладацькою діяльністю. Чернігівському політехнічному інституті присвятив 25 років свого життя, а до того 12 років викладав математику у Чернігівському вищому військовому авіаційному училищі льотчиків. Також велику увагу приділяв військово-патріотичній роботі серед учнів багатьох шкіл.

У свою чергу іменинник подякував гостям за теплі слова привітання.

У Чернігові зараз проживає 67 учасників бойових дій у Другій світовій війні. Чернігівська міська організація ветеранів України за сприяння міської ради опікується ними, надає потрібну допомогу, займається вирішенням життєво важливих соціальних та правових питань ветеранів. 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!