Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
7 вересня 2021 р.

Без  вакцинації 80% працівників від COVID-19 навчальні заклади не зможуть працювати в очній формі, - вимога законодавства


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

Якщо 80% персоналу школи чи дитячого садка не буде вакцинованим, у разі встановлення в регіоні "жовтого" рівня епідемічної небезпеки їх переведуть на дистанційне навчання. Про такі норми у змінах до постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року №1236 розповів на щотижневій розширеній нараді в Чернігівській міській раді міський голова Владислав Атрошенко.

Він попросив ЗМІ про більш широке інформування громадськості щодо цієї нової норми законодавства.

- Я би хотів щоби змі зробили посилання на постанову Уряду і відповідні пункти змін до неї, щодо відвідування закладів освіти при відсутності в більш ніж 20%, - зазначив міський голова.

Владислав Атрошенко констатував, що тут дійсно виникають розбіжності в різних нормативних актах чинного законодавства. У зв’язку з цим він доручив керівнику міського управління освіти Василю Білогурі отримати додаткове тлумачення в Міністерстві освіти, як саме має виконуватися ця норма.

Разом з тим, з огляду на цю норму, очільник міста доручив йому також терміново зібрати колективи навчальних закладів Чернігова. Враховуючи те, що відсутність вакцинації педагогів – це в найближчій перспективі означатиме перехід закладу на дистанційне навчання, їх рішення має бути прийнятим з розумінням цього наслідку і бути доведеним до батьків та громадськості міста.

- Зберіть терміново всі педагогічні колективи по всіх навчальних закладах. І відкрито заявіть: вони мають за законодавством право не вакцинуватися, але кожна школа хай висловиться з цього приводу чітко і конкретно. Це особиста відповідальність кожного вчителя, кожного директора за подальшу роботу навчального закладу, - міський голова.

Оприлюднену інформацію з цього приводу на нараді доповнив секретар міської ради Олександр Ломако. Він проінформував, що вчора на селекторній нараді, участь у якій брали кілька керівників міністерств, це питання піднімалося. Як виключення, на першому етапі можуть дати можливість вчителям навіть з першою дозою вакцинації рахуватися в ці 80%. Тобто в першому періоді готові зараховувати школи, де не 80% вакцинованих, а 80% вчителів і персоналу отримали першу дозу. Але дійсно, не виключається, що з понеділка школи і садочки, де немає 80% вакцинації працівників, мають переходити в режим «жовтої зони» з саме такими вимогами.

Як публічно повідомив Олександр Ломако напередодні, в Чернігові критерію «80% працівників вакциновано» відповідає поки лише ЗОШ №17 і дуже близька до неї ЗОШ №35. По дитячим садам ситуація аналогічна.

- Якщо рішення про «жовту» зону дійсно буде ухвалено, як анонсував міністр, а уряд не перегляне свою постанову, можна очікувати повернення дистанційної освіти вже з 13 вересня. Або співробітники закладів освіти масово почнуть вакцинуватися. Кожен може самостійно оцінити адекватність такого рішення Кабінету міністрів. Щодо темпів вакцинації - однозначно, вони потребують заходів стимулювання. На жаль, з такою кількістю вакцинованих громадян посилення карантинних заходів - лише питання часу, - прокоментував він.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!