Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
27 серпня 2021 р.

Робоча група розглянула 90 проєктів, поданих на "Бюджет участі"

+11
+8

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12
Фото № 13
Фото № 14

27 серпня у залі засідань Чернігівської міської ради відбулося засідання робочої групи з питань реалізації Громадського бюджету (Бюджету участі) в місті Чернігові. Метою засідання був відбір проєктів, які будуть допущені до загальноміського голосування.

Секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако, який головував на засіданні, щиро подякував всім чернігівцям, які подали проєкти на участь у громадському бюджеті, за їх активну громадянську позицію та участь у створенні і реалізації важливих для міста ініціатив.  

- 7-й рік ми реалізуємо у Чернігові проєкти "Бюджету участі". За цей час ми пройшли великий шлях, результатом якого стало суттєве покращення якості більшості поданих проєктів, значна частина з яких допускається до розгляду робочої групи без зауважень. Також суттєво покращилися правила роботи, у першу чергу ті, які стосуються загальнодоступності участі у громадському бюджеті, - охарактеризував він подані проєкти на початку засідання.

Він відзначив, що всі чернігівці, які витратили свій час, зібралися, підібрали якусь важливу для свого мікрорайону або навіть для всього міста ідею, написали проєкт, подали та відстоювали його в комунікації з управліннями міської ради, цією роботою долучидися до процесу розвитку міста.

- У цьому є особлива цінність вашої роботи, адже активні громадяни змінюють Чернігів на краще. І "Бюджет участі" - це найкращий механізм вашої участі у процесі управління містом і процесі розподілу бюджетних коштів. Ті проєкти, за які проголосують і які реалізують  у наступному році, отримають фінансування у 18 мільйонів гривень. А це майже 3% від бюджету розвитку міста, - зазначив Олександр Ломако.

Окрему подяку він висловив ленам робочої групи від громадськості, які на волонтерських засадах займалися аналізом поданих проєктів, вдосконаленням положення про "Бюджет участі та іншою важливою роботою у цьому напрямі.

На участь у громадському бюджеті у 2021 році було подано 92 проєкти, 90 з яких зареєстрували. Один проєкт подали з неповним пакетом документів, тому він не був допущений до реєстрації. Ще два проєкти об'єднали в один.

Проєкти подані за наступними категоріями:

  • - Безпека і громадський порядок (2)
  • - Дорожньо-транспортна інфраструктура (1)
  • - Поліпшення матеріально-технічної бази об'єктів комунальної власності (18)
  • - Культура і мистецтво (9)
  • - Освіта (10)
  • - Охорона здоров'я (5)
  • - Соціальний захист (8)
  • - Спорт і туризм (9)
  • - Телекомунікації та інформаційні технології (1)
  • - Благоустрій (27)
  • - Інші (2)

У процесі обговорення і голосування робочої групи 77 проєктів з 90 було допущено до загальноміського голосування. Частина з цих проєктів була допущена з зауваженнями та доповненнями. Один проєкт було знято з загального розгляду (№16) у процесі обговорення, оскільки реальна вартість його реалізації у кілька разів перевищувала заявлену суму у проєкті. Ще один проєкт зняв з розгляду сам автор.

Обговорення 11 проєктів було перенесено на наступне засідання робочої групи у зв'язку з необхідністю їх доопрацювання та відсутністю авторів деяких з них.

Варто відзначити, що всі допущені до голосування проєкти попередньо були вивчені фахівцями профільних управлінь та відділів міської ради на предмет реалістичності та відповідності вимогам нормативно-правових актів.

Нагадуємо, що Ознайомитися з усіма проєктами, поданими цього року, можна на платформі "Громадський проєкт" https://chernihiv.pb.org.ua/ Згальноміське голосування за проєкти "Бюджету участі" має відбутися з 15 по 30 вересня.  



Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!