Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
26 серпня 2021 р.

На сесії Чернігівської міської ради прийняли концепцію озеленення Чернігова на 2021-2025 роки


Фото № 1

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко на засіданні сесії міської ради сказав про амбітне завдання - щоби Чернігів став містом №1 в Україні в питанні озеленення. Це прозвучало при розгляді депутатами питання про прийняття концепції озеленення Чернігова на наступні 5 років.

Раніше ми вже інформували про презентацію цього масштабного плану розвитку озеленення міста. Він передбачає розроблення комплексу заходів відновлення, охорони, збереження зелених насаджень та утримання їх у здоровому упорядкованому стані та має на меті зберегти та примножити зелений фонд міста, піклуватись про його здоров’я, естетичний вигляд та безпеку громадян. Разом з тим, на розгляд і затвердження депутстським корпусом цей документ виносився саме як концепція, а не як програма - тобто без кошторису. Це означає, що питання про передбачення і виділення коштів на реалізацію зазначених у концепції кроків будуть виноситися пізніше і окремо. Вочевидь, кроки в цьому напрямку залежатимуть від фактичних фінансових можливостей міста.

Разом з тим, за словами чернігівського міського голови Владислава Атрошенка, концепція озеленення передбачає амбітні плани і у нього особисто є серйозний намір втілити їх у життя.

- До концепції озеленення міста було багато зауважень, в деяких позиціях дискусійних, в окремих випадках – обґрунтованих. Зокрема це стосується змушеної ліквідації певної кількості дерев у Чернігові. Я це, як міський голова, розумію і  свідомо кажу про те, що ми будемо робити ті кроки, які дозволять зробити Чернігів містом №1 у питанні озеленення. Ми будемо сподіватись на те, що у нас не буде якихось серйозних бюджетних потрясінь і буде можливість виконувати цю програму. Вже в цьому році ми спрямовуємо суттєву суму на висадження зелених насаджень у Чернігові і в майбутньому приділятимемо серйозну увагу питанню озеленення. Це будуть якісні здорові дерева, які в перспективі будуть виконувати естетичну, екологічну і практичну функцію, а саме прикрашати наше місто, очищувати повітря та створювати тінь у спекотну сонячну погоду, - наголосив Владислав Атрошенко.

Депутати Чернігівської міської ради прийняли концепцію озеленення міста на наступні 5 років більшістю голосів.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!