Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
13 серпня 2021 р.

На Валу реставрують старовинну Поштову станцію. Тут буде музей Чернігова


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

На території Валу зараз можна побачити ремонтні роботи на старовинній двоповерховій будівлі, яка в радянський і пострадянський час встигла побути і їдальнею, і РАГСом, і офісом банку, і закритою на чимало років пусткою. 

Цей будинок за адресою Музейна, 8 є пам'яткою архітектури місцевого значення «Поштова станція губернського казначейства» (охоронний №22-Чг). Розпочаті ремонтні роботи - реставрація з пристосуванням під музей Чернігова.   

- На першому етапі виконуються зовнішні роботи.  Сюди входять заміна покрівлі, гідроізоляція споруди, облицювання стін, заміна вікон, а також реставрація вхідної групи з облаштуванням пандусу, який дозволить потрапити до приміщення майбутнього музею маломобільним групам населення. Внутрішні роботи в будівлі проектом передбачені на наступних етапах, - розповів нам заступник начальника міського управління капітального будівництва Олександр Макаров.

Сумарна вартість усіх робіт (і зовнішніх, і внутрішніх) – понад 22 млн грн. У цьому році мають виконати їх частину на суму 3,5 млн грн і в наступному - на 18,6 млн. грн.

 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

 

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!