Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
9 серпня 2021 р.

У Чернігові хочуть створити центр сучасної арбористики і урбанізму


Фото № 1

Програмою озеленення міста на 2021-2025 роки, яку розробило КП "Зеленбуд" і яку начальник цього підприємства Артем Стах на минулому тижні презентував у міській раді, передбачено створення центру сучасної арбористики та урбанізму з метою навчання фахівців з лікування дерев та спеціалістів з озеленення міста.

Арбористика - це комплекс заходів, спрямований на лікування дерев та видалення частин дерев, які постраждали від хвороб або з інших причин. Арбористика заснована на підйомі на дерево арбориста за допомогою спеціального альпіністського спорядження. Такий підхід дозволяє йому виконувати свою роботу на висотних деревах і в тих місцях, де немає можливості виконати процедури лікування дерев за допомогою драбини, підйомника або інших пристосувань.

Арборист -  це деревознавець, спеціаліст по догляду за деревами як за індивідуальними організмами. До обов'язків  арбориста входить видалення засохлих і небезпечних гілок, кронування дерев (надання кроні дерева гарної форми), проведення процедур лікування дерев (обробка спилів, обстеження стану дерева, видалення з дупел органічних мертвих решток та побутового сміття, обробка дерев лікувальними сумішами), проведення комплексів зі зміцнення дерев за допомогою розтяжок, тросів і болтів, а також інші заходи, спрямовані на лікування та порятунок рослин.

Створення центру арбористики у Чернігові дасть можливість рятувати пошкоджені та аварійні дерева, а також проводити процедури з лікування міських дерев власними силами, без залучення сторонніх спеціалістів з інших міст.

Орієнтовні витрати на створення і утримання центру арбористики і урбанізму - близько 600 тисяч гривень на 4,5 роки.  



Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!