Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
6 серпня 2021 р.

Міський голова привітав колектив Чернігівської обласної лікарні з 70-річним ювілеєм закладу

+13
+10

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12
Фото № 13
Фото № 14
Фото № 15
Фото № 16

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко взяв участь в урочистостях з нагоди 70-річчя КНП «Чернігівська обласна лікарня» Чернігівської обласної ради. Святкова подія за участю голови Чернігівської ОДА В’ячеслава Чауса, голови обласної ради Олени Дмитренко та медичної спільноти Чернігова проходила сьогодні, 6 серпня, у Чернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм.

Міський голова у своєму виступі побажав присутнім, перш за все, міцного здоров’я й висловив подяку за щоденну турботу про пацієнтів.

- Я дуже радий, що в нашому місті працює потужний колектив обласної лікарні. Від щирого серця, від імені багатотисячного колективу ваших колег з міських лікарень, а також від усього Чернігова вітаю вас і ваш колектив із 70-річним ювілеєм закладу. Низький уклін усім вам, бажаю професійних успіхів та професійного зростання, а також кращих заробітних плат. Наші обласні і міські медичні заклади повинні бути одними з найкращих в Україні, - підкреслив міський голова.

Після привітань кращим працівникам були вручені почесні відзнаки Чернігівської обласної державної адміністрації, обласної та міської рад.

Чернігівська обласна лікарня має 26 профільних відділень. Щорічно тут отримують високоспеціалізовану стаціонарну медичну допомогу більше 22 тис. пацієнтів. Хірургічна служба лікарні забезпечує планову та цілодобову ургентну хірургічну, реанімаційну, офтальмологічну, стоматологічну (хірургічну), комбустіологічну (термічної травми), кардіологічну та нейрохірургічну допомогу.

У 12-ти хірургічних відділеннях стаціонару (430 ліжок) щорічно виконується понад 13 тисяч оперативних втручань (кожне 3-4-те в області) високого ступеню складності із застосуванням малоінвазивної ендоскопічної апаратури – на печінці, підшлунковій залозі, шлунку і дванадцятипалій кишці, головному та спинному мозку, магістральних судинах, нирках, кістках та суглобах, органах зору, слуху, стоматологічні, проктологічні, гінекологічні тощо.

Історія цього закладу розпочалася 31 липня 1951 року. Тоді обласну лікарню на 100 ліжок створили на базі другої міської лікарні Чернігова. А через 10 років її стаціонар мав вже 360 ліжок. І надалі заклад розвивався, відкривалися нові відділення, будувалися нові корпуси. У березні 2020 року до КНП «Чернігівська обласна лікарня» приєднали три обласні заклади, а саме: обласний госпіталь ветеранів війни, обласний центр радіаційного захисту та оздоровлення населення та обласний шкірно-венерологічний диспансер разом із структурними підрозділами м. Ніжина та м. Прилуки.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!