Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
29 липня 2021 р.

У Чернігові інспектори з паркування за три дні вже виписали 71 повідомлення про адмінвідповідальність

+4

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7

У Чернігові вже три дні, як інспектори з паркування відділу контролю за паркуванням управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради почали штрафувати власників автотранспорту за порушення. Повідомлення про притягнення до адміністративної відповідальності за зупинку/стоянку в неналежному місці прикріпляються на лобове скло авто.

Загалом же інспектори почали працювати на вулицях міста з 1 липня. Протягом цього місяця вони проводили роз’яснювальну роботу з мешканцями міста, роздавали інформаційні листівки щодо недопущення порушення правил дорожнього руху.

Основна функція інспекторів – наведення порядку на вулицях міста. Адже спостерігаються випадки, коли водії залишають свої транспортні засоби на пішохідних переходах, тротуарах, велодоріжках, газонах. Для таких порушників засобом впливу є штраф, сума якого коливається від 340 до 680 грн. За ці три дні інспектори вже виписали 71 повідомлення про адмінвідповідальність на загальну суму 41,82 тис. гривень.

Для сплати штрафу порушникам надається 10 днів. Якщо кошти сплачуються протягом цих днів, діє пільга, тобто власник автотранспорту сплачує лише 50% від суми стягнення, і тоді постанова не виноситься. Якщо ж за цей період сума не сплачується, тоді встановлюється особа та місце проживання власника авто, і виноситься постанова про притягнення до адміністративної відповідальності, яка направляється рекомендованим листом. У такому випадку треба буде сплатити вже повну суму штрафу.

Якщо й після цього порушник не сплачує встановлену суму, то постанова направляється до відділів державної виконавчої служби у місті. Тоді треба буде сплатити штраф вже у подвійному розмірі.

Тож звертаємо увагу мешканців міста, особливо власників транспортних засобів, на важливість дотримання правил дорожнього руху. Треба бути більш уважними під час зупинки/стоянки, завжди звертати увагу на розмітку та вимоги дорожніх знаків. Знак вказує на місце для стоянки, а інформаційна табличка - на спосіб постановки транспортного засобу.

Нагадуємо, що посадові особи - інспектори з паркування уповноважені:

- від імені виконавчого комітету Чернігівської міської ради розглядати справи про адміністративні правопорушення, передбачені частинами першою, третьою і сьомою статті 122, частинами першою, другою та восьмою статті 152-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та накладати адміністративні стягнення;

- проводити тимчасове затримання транспортних засобів у випадках, передбачених статтею 265-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення, відповідно до Порядку тимчасового затримання інспекторами з паркування транспортних засобів та їх зберігання, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14 листопада 2018 року № 990.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!