Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
20 липня 2021 р.

Міський голова доручив зробити капітальний ремонт будинку по Попудренка,16

+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5

20 липня, на розширеній нараді з керівниками структурних підрозділів та комунальних підприємств міської ради чернігівський міський голова Владислав Атрошенко доручив відповідальним особам відремонтувати будинок по вул. Попудренка,16 та поставити крапку у цьому питанні. 

На конкурсний відбір інвесторів-забудовників для зведення нового житлового будинку, замість зруйнованого, не було подано жодної пропозиції, тому конкурс визнали таким, що не відбувся.

За словами міського голови, приватні забудовники не бачать для себе комерційної вигоди у будівництві нового будинку за адресою Попудренка,16. Отож все, що залишається робити, це ремонтувати будинок з приватними квартирами коштом чернігівських платників податків. Проте, Владислав Атрошенко наголосив на тому, що це буде перший і останній такий ремонт приватної власності у Чернігові, який буде здійснюватись коштом міського бюджету. 

-    Приватним забудовникам економічно нецікаво здійснювати будівництво нового будинку по Попудренка,16. У тому числі через те, що безпосередньо у власників квартир у цьому будинку немає єдиної думки з приводу участі у програмі сприяння забезпечення новим житлом мешканців непридатного для проживання та застарілого житлового фонду. Адже власники чотирьох квартир, які відмовились від участі у програмі, потім можуть просто шантажувати забудовників і замість своїх кімнат по 14 м2 вимагати по декілька квартир від інвесторів. Також певних складнощів додають і змінені нормативи, які впливають на будівництво. Всі ці моменти у сукупності роблять ідею будівництва нового житла економічно непривабливою. 
Відповідно, ми приходимо до необхідності здійснення капітального ремонту будинку. І на цьому ми ставимо крапку. Я офіційно і відповідально про це кажу. Подібні випадки руйнації будинків  не є проблемою міста. Адже це приватна власність. У нас в місті 24000 приватних будинків. І їх власники не ідуть у міську раду за коштами для того, щоб зробити ремонт у своїх будинках. Багатоквартирні будинки – це такі самі приватні будинки, у них тільки фізична форма інша. А юридична відповідальність за технічний стан приватної власності лежить саме на власниках. 
Тому я попросив би процедурно пришвидшити відновлення будинку по вул. Попудренка,16. На жаль, через низку причин, у тому числі судову тяганину, вирішення цього питання затягнулося, але ми маємо поставити у ньому крапку,
- підкреслив міський голова. 

За словами заступника міського голови Олександра Атрощенка, вже доопрацьовується кошторисний розрахунок, який згодом буде переданий на експертизу. Після цього розпочнеться реалізація капітального ремонту будинку. 
 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!